Most miért vannak így egyesek kiakadva ezen az oldalon a Nőnaptól?
Én nőként mondom,hogy igazságtalan úgy nőnapot tartani,ha férfinapot nem tartunk.Ma már tényleg egyenrangúak vagyunk,jogaink teljesen azonosak,miért kéne még ezen felül nőket éltetni?Vagy ha éltetjük,ami szép gesztus,akkor a férfiakat is kéne.Egyik nem se menne semmire a másik nélkül.
Férfiak meg nyilván nem virágot szeretnének,hanem pl egy napot,ami csak róluk szól.Vagy vmi elektronikai kütyüt,stb.
Igenis jogos a felháborodásuk,én egyetértek vele!(vagyis nem a nőnap ellen vagyok,hanem amellett,hogy férfinap is legyen megtartva!)
"A magyar hagyományban évezredek óta van a nőknek jeles napuk, amelyen virággal köszöntjük őket. Ez a nap egyszerre a nők, az anyák és a termékenység ünnepe, Gyümölcsoltó Boldogasszony napja, Krisztus urunk fogantatásának napja, amely nálunk egészen 1945-ig piros betűs ünnep volt. Március 25-én tartjuk. Ezen a napon köszöntsük hát a magyar lányokat, asszonyokat, édesanyákat, és felejtsük el végre a kényszerrel elrendelt, szovjet mintájú "nemzetközi nőnapot"."
És még: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!