Kezdőoldal » Ünnepek » Nőnap » Most miért vannak így egyesek...

Most miért vannak így egyesek kiakadva ezen az oldalon a Nőnaptól?

Figyelt kérdés
Dől belőlük az irigység, és sajnáltatják magukat mert a nemzetközi férfinap nincs úgy megtartva és ők nem kapnak rá semmit. De a férfinap csak '99 óta él és eddig egy fiú ismerősöm sem tartott rá igényt hogy kapjon rá virágot.
2012. márc. 9. 10:10
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
65%
Azért vagyunk kiakadva mert a nők el vannak szállva a nőnap miatt.És lassan nem egyenjogúság lesz hanem női felsőbbrendűség.
2012. márc. 9. 18:05
 12/15 anonim ***** válasza:

Én nőként mondom,hogy igazságtalan úgy nőnapot tartani,ha férfinapot nem tartunk.Ma már tényleg egyenrangúak vagyunk,jogaink teljesen azonosak,miért kéne még ezen felül nőket éltetni?Vagy ha éltetjük,ami szép gesztus,akkor a férfiakat is kéne.Egyik nem se menne semmire a másik nélkül.

Férfiak meg nyilván nem virágot szeretnének,hanem pl egy napot,ami csak róluk szól.Vagy vmi elektronikai kütyüt,stb.

Igenis jogos a felháborodásuk,én egyetértek vele!(vagyis nem a nőnap ellen vagyok,hanem amellett,hogy férfinap is legyen megtartva!)

2012. márc. 10. 16:26
 13/15 anonim válasza:
Hagyományosan a magyarság Gyümölcsoltó Boldogasszony napján köszöntötte. Március 25-én. Mivel a nőiség tisztelete egyébként is jelen volt a magyar kultúrában ezért ennek nem volt olyan jól reklámozható jellege, mint a kommunista március 8-nak.
2012. márc. 13. 18:34
 14/15 anonim válasza:

"A magyar hagyományban évezredek óta van a nőknek jeles napuk, amelyen virággal köszöntjük őket. Ez a nap egyszerre a nők, az anyák és a termékenység ünnepe, Gyümölcsoltó Boldogasszony napja, Krisztus urunk fogantatásának napja, amely nálunk egészen 1945-ig piros betűs ünnep volt. Március 25-én tartjuk. Ezen a napon köszöntsük hát a magyar lányokat, asszonyokat, édesanyákat, és felejtsük el végre a kényszerrel elrendelt, szovjet mintájú "nemzetközi nőnapot"."

És még: [link]

2012. márc. 15. 13:28
 15/15 Főzős Laci ***** válasza:
47%
Azért mert ez egy kommunista ünnep.Klara Zetkin német nőről nevezték el.Ez megint egy magyarokra erőltetett kötelező ünnep.Ennyi erővel meg lehetne ünnepelni a csőcselék uralmát is,amit a maszoposok tanácsköztársaságnak hívnak.
2012. ápr. 12. 10:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!