Kezdőoldal » Ünnepek » Nőnap » Miért ünnepeljük a nő napot...

Miért ünnepeljük a nő napot ha a férfi napot nem?

Figyelt kérdés
Jó hagyjuk ezeket a sablonos dumákat hogy férfinap minden nap van meg a férfiak tetteit nem lehet megünnepelni egy nap alatt. Miért ünnepeljük folyton a nőnapot? Iskolában is vigyük ezt a cserepes virágot meg azt a tanárnak stb stb. Szerintem a nőket túl értékelik.
2024. márc. 3. 18:36
1 2 3 4
 21/38 A kérdező kommentje:
19.Szerinted egyedül neveled a gyereked? Egyébként jár szülési szabadság amit jó sokan ki is használnak, ha meg nem akarsz dolgozni vedd fel a trad wife szerepet. Ennyi, nem kell vinnyogni.
2024. márc. 5. 09:57
 22/38 anonim ***** válasza:
41%

Te nagyon hülye vagy😂😂😂😂

Majd szólj ha sikerült értelmező olvasást is végezni.

Szülési szabadság... Pff olvass már utána a jó ég áldjon meg te IQ mamlasz!

2024. márc. 5. 10:00
 23/38 anonim ***** válasza:
85%

Ez rendben van, hogy csak a nő tud szülni, figyeltél biológia órákon (de már van olyan transz is aki szült vagy terhes, nem figyelem ezeket, csak feldobta "hírként").

A gyerek nevelésben, hacsak nem vagy egyedülálló anyuka van egy apa is. Rám is sokat vigyázott apa és rengeteget játszottunk amikor kicsi voltam. Valamint családon belül is van gyerek, ott is az apa is kiveszi a részét a gyerek nevelésben. Elmennek sétálni, kocsikázni akár órákra is, hogy anyuka is tudjon pihenni, mert ő otthon volt vele, míg apuka dolgozott.

Háztartás vezetés terén pl én szeretek takarítani, nem ülök a mocsokban. Sepregetés, porszívózás, törölgetés, mosogatás stb stb. Nem egy ilyen embert ismerek aki férfi léttére szereti ezeket csinálni. A férjének is meg kell felelni rész megint csak érdekes, mert a feleség számára nem kell megfelelni??

(Pasiknak nincs ennyi dolguk, csak ha van valami még javítsák meg, ha van valami nehéz, akkor pakolják/cipeljék, ha van kert akkor gondozzák)

Amúgy ha tényleg olyan szinten életképtelen valaki, ahogy azt te leírtad, akkor vagy fekvőbeteg vagy komoly gond van nála fejben és ebben az esetben jogos a kérdés, hogy miért van együtt az ilyennel egy nő??

Mellesleg a legtöbb háztartásban el is van várva, hogy ugyan úgy a férfi is csinálja meg a maga részét és ez szerintem jogos is. Jó, én könnyen beszélek, hogy szeretek takarítani, valahogy megnyugtat és kikapcsol.

2024. márc. 5. 10:14
 24/38 anonim ***** válasza:
25%
Na ez jogos kérdés! Férfiként tényleg dühítő hogy a nőket nőnapon fel kell köszönteni és minimum virágot venni. De hogy a nők miért nem köszöntik fel a férfiakat férfi napon, arra én is kíváncsi vagyok.
 25/38 anonim válasza:
100%

19, nőről szól a kérdés és nem az anyáról. Igaz, hogy minden nő lehet anya, de nem mind lesz az. És nem attól lesz nő, hogy gyereke van. Amikor gyereke lesz, akkor lesz anya, addig nő. Tehát a nő, alapjában vele független az anyától. Attól még lehetne férfi nap is, de mindegy. Ők dolgoznak ameddig az anya otthon van a gyerekekkel, és tartja el anyagilag a családot. Utána otthon is helyt a a kertben, fát vág, stb. Szerintem kellene, ha már nőnap van,meg anyák napja. Apák napja, férfi nap is kellene. Vagy, a nőnap, anyák napja se, mert nem csak azon az egy nap kellene szeretni őket.

Sőt, gyerek nap is van... De férfi/apák napja nincs.

40/N

26/38 anonim ***** válasza:
100%
Mi pl tartjuk a családban a férfi és apa napot jaa bocs tartottuk , mert apám apák napján halt meg x éve... Szóval ez egyéni
2024. márc. 5. 12:00
 27/38 anonim ***** válasza:
71%

"Miért ünnepeljük folyton a nőnapot?"

A "nemzetközi nőnap" egy ENSZ-világnap egyébként. 1857-ben New Yorkban ezen a napon (márc. 8.) több tízezer munkásnő sztrájkolt az igazságos munkaidőért és a bérekért. Ennek alapján tartják. A munkásmozgalmi eredet miatt Magyarországon 1948. óta tartják, a kommunista párt tette elterjedtté.

"Iskolában kellett a tanároknak, kötelező volt az adott tanárnőnek adni."

Valószínűleg nem az, csak néhányan anyuka túllihegi, és szeme fénye kicsi fia kezébe nyomja a virágot, hogy ezzel jobb fényben tűnjön a család.

Én pl. semmilyen virágot nem kaptam egy diákomtól sem nőnapra, amíg tanítottam. Most csak család férfitagjaitól kapok, de egyébként nem várom el tőlük sem.

Hány éve nem sikerül egyébként ezt a "traumát" feldolgoznod, hogy virágot kellett adnod a tanító néninek? :D

2024. márc. 5. 12:25
 28/38 anonim ***** válasza:
77%

#27, nálunk is szó szerint kötelező volt általános iskolában és középiskolában is.

Pénzt is szedtek külön erre a célra, hogy a lányoknak és a tanárnőknek lehessen venni. Aki nem adta be, mert nem volt nála az nem volt gond, csak felírták a nevét és addig jártak a nyakára, amíg be nem adta vagy felhívták a szülőket x idő után, hogy fizessék be.

Egyetemen nem szednek be pénzt, de nálunk ott is tartják a nőnapot, a lányoknak csokit osztogatnak, meg nem tudom még mi van amiről nem tudok.

Persze nem sajnálom tőlük. Vagyis inkább amiatt nem, mert jól esik nekik ha pl kapnak egy nyamvadt szál virágot, vagy egy kis csokit. Mosolyognak, boldogok. Valahogy jó érzés az, ha valaki napját fel tudja dobni az ember. Egy kis mosollyal is szebb tud azért lenni a világ.

(Még most így a beszedés kapcsán az jutott eszembe, hogy volt olyan is, mikor valakinek valamelyik szülője meghalt, akkor is gyűjtött az iskola, kollégium koszorúra vagy valamire.

Bár akkor is lehetett volna szerintem kötelező jelleggel adni. Ha nem is 300-500forintokat mint nőnapkor, de ha 100 forintot beadott volna minden diák egy olyan iskolában ahol van 1000 valahány diák, azzal anyagilag is lehett volna támogatni a családot, 100.000 ft már sokat tud jelenteni, ha másnem a temetési költségeknél.)

2024. márc. 5. 13:17
 29/38 anonim ***** válasza:
50%

Mert a nők ilyenek. Így vannak összerakva. Ők "megérdemlik". Örülnek neki, ha a semmire virágot kapnak.

Férfiként nemhogy örülnék neki, még hülyén is érezném magam. Ha jó munkát végzek, boldog vagyok tőleg magamtól is, nem kell külső szemlélő dicsérete hozzá. Nőknél pont fordítva van, nekik a dicséret a fontosabb, még akkor is ha ki sincs érdemelve. Egy nőnek sok dicséretre és bókra van szüksége ahhoz, hogy értékesnek érezze magát.

2024. márc. 5. 13:19
 30/38 anonim ***** válasza:
25%
Semmire 😂😂😂 mert hogy mosnak, főznek, takarítanak munka mellett az semmi 😂😂😂 na most léptem innen
2024. márc. 5. 13:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!