Kezdőoldal » Ünnepek » Nőnap » A nőnapi rózsát meg lehet...

A nőnapi rózsát meg lehet gyökereztetni/dugványozni?

Figyelt kérdés

Nagyon sajnálom mindig a levágott növényeket, sokkal jobban szeretem mikor gyökérrel együtt cserepes növényt kapok, ami utána még sokáig él, ki lehet ültetni, nem pedig egy hétig virágzik majd kidobjuk. Az egyik barátom adott egy csokor rózsát, és gondolkoztam hogyan tudnám meggyökereztetni, hogy élhessen tovább, ne kelljen kidobni. Azért írok ide, hátha valaki már gyakorlottabb ebben, segítene, esetleg tudna tanácsot adni... Találtam ötleteket, valaki homokba dugja és öntözi, valaki mézbe mártja, majd fúr egy lyukat a krumpliba és bele teszi és úgy földbe, valaki meg befőttes üveget használ, nem tudom melyik módszer lenne jó... Valamint azt is olvastam ezt nyár végén ősszel csinálják, esetleg így koratavasszal is működhetne?

A segítséget előre is köszönöm!!

2021. márc. 8. 00:20
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
szárrészt megpróbálhatsz gyökereztetni. vágj le egy 3-4 rügyes szárrészt, az alját dugd gyökereztető hormonba és dugd nedves földbe 1 rügy mélyen. a cserépre húzz egy műanyag zacskót, és kész a mini üvehgáz. így talán meggyökeresedik
2021. márc. 8. 11:34
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! És esetleg még azt meg tudnád írni, milyen időközönként öntözzem nagyjából?
2021. márc. 9. 09:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!