apák napja, férfiak napja is van, nemcsak nőnap. szerintem mindegyik szép gesztus a másik nem felé.
#10 hóvirágért bünti jár.
#12, viccesen fogalmazol, de ugyan miért férfiközpontú és szexista a társadalmunk?
Szerintem a férfiak jó része nagyon megbecsüli a Nőket (egy igazi Férfi élete árán is megmentene egy nőt, míg férfit max bajtársiasságból), a nők kb egyformára taksákják mindkét nemet (de azt ők is elvárják, hogy egy férfi felnézzen rájuk). És ez így van jól.
37F
Ahogy már előttem is írták, van apák és férfiak napja is. A nőnap azért népszerűbb, mert sokkal régebbre nyúlik vissza az ünneplése, és az is fontos hogy miért találták ki, a nők egyenjogúságával kapcsolatos demonsratív nap volt egykor, amikor ez a nem még teljesen el volt nyomva.
Ma már más jellegű, és én se feltétlen értek vele egyet hogy minden férfinak fel "kell" köszöntenie nőnemű társait ezen a napon, de szerintem szép gesztus. Én egyébként férfi napon is fel szoktam köszönteni a párom.:)
De. A #14-es kommentelőnek üzenném, hogy igenis férfi központú a társadalmunk még a mai napig. Nagyon, de nagyon hosszassan lehetne ezt fejtegetni, a nők még a mai napig küzdenek az egyenjogúságért, leginkább a munkahelyeken, de az élet más területein is. Én ezt napi szinten tapasztalom, és az ismerősem elmondása alapján más nők is, így bár fényévekkel jobb a helyzetünk mint 100 évvel ezelőtt, még mindig van hova fejlődnünk egyenjogúság terén. Sajnos nem igaz amit írtál, a férfiak többsége nem becsüli meg a nőket, legalább is nem őszintén, de annak örülök hogy ebben a hitben élsz, mert ezek szerint legalább te tekintettel van a másik nemre valamilyen formában.
#17: 14es voltam, tény h szubjektív nézőpontomból írtam, lehet, h sokak máshogy gondolják. (Sőt sztem a jogos igazságtalanságérzethez az sem kell, h az általad írt helyzet legyen az általános v többségi: meredek hasonlat, de ha a ffiak tfh 0,1%-a képes elköveti nemi erőszakot egy kiszemelt védtelen nő sérelmére, akkor az azt jelenti, hogy a nők nincsenek biztonságban, noha tfh a ffiak 99,9%-a nem képes ilyenre.
Érdeklődéssel olvasnék róla objektív tanulmányt, hogyan is létezik ez a gyakran emlegetett ffiközpontú társadalom (persze nem a muszlimoknál :-D). Ha kapásból tudsz ilyen linket, megköszönöm! (De fáradni ne fáradj vele, majd én is utána fogok nézni.)
Írod, h "férfiak többsége nem becsüli meg a nőket": megint csak saját "nőrajongó" hetero :) álláspontomból kiindulva, nehezen bírom elképzelni, h ezek a ffiak vajon a ffiakat pedig megbecsülnék - legfeljebb saját magukat. De írd meg, ha máshogy látod, érdekel mások tapasztalata!
Azért nincs férfinap, mert feminista, nőközpontú, férfigyűlölő a társadalom. Bővebben (kötelező videó):
The Greatest Lie Ever Told (Exposing Gynocentrism)
www.bitchute.com/video/gL0YO06V5WUQ/
A megoldás: a férfiak éljenek MGTOW életstílust és semmiben se támogassák a nőket, társadalmat, ne önkénteskedjenek, ne adományozzanak, ne adjanak vért stb. A társadalom nem érdemli meg, hogy a férfiak a kisujjukat is megmozdítsák érte. A férfiak tekintsék egyenlőnek a nőket, tehát ha bajba kerül egy nő akkor NE segítsenek neki, ne adjanak pussypass-t a nőknek, no white knighting (ne fehérlovagoskodjanak, ne hősködjenek), no simping (ne csicskáskodjanak). Bánjanak úgy a nőkkel, mintha férfiak lennének (tehát ha egy adott szituációban van egy nő, akkor mielőtt bármit teszel kérdezd meg magadtól, hogy ha férfi lenne akkor is ugyanezt tennéd-e? és cselekedj úgy, mintha férfi lenne).
A férfiak magukra vannak utalva, senkire se számíthatnak, úgyhogy jobb ha a saját érdekeikkel foglalkoznak, mert ha a férfiak nem foglalkoznak magukkal akkor senki sem fog. Ha férfiként megtámadnak, meggyilkolnak, prosztatarákod van, nyugdíj előtt halálra dolgozod magad a társadalom leszarja, senkit sem érdekel (a nők 7 évvel hamarabb mehetnek nyugdíjba annak ellenére, hogy a nők könnyű, egészséget kímélő munkákat végeznek).
Ezeket a videókat minden férfinak kötelező megnéznie:
An International Women's Day PSA
https://www.youtube.com/watch?v=iF-y7lFvBA4
Whiteknights demand protection for females from men
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!