Kezdőoldal » Ünnepek » Nőnap » Ha van nőnap, férfinap miért...

Ha van nőnap, férfinap miért nincs?

Figyelt kérdés

2021. márc. 5. 21:14
1 2
 11/19 alletta ***** válasza:
90%

apák napja, férfiak napja is van, nemcsak nőnap. szerintem mindegyik szép gesztus a másik nem felé.

#10 hóvirágért bünti jár.

2021. márc. 6. 12:24
 12/19 anonim ***** válasza:
69%
Mert a másik 364 nap férfinap! Egy férfiközpontú, szexista társadalomban te sajnálsz 1 napot a nőktől?
2021. márc. 6. 13:39
 13/19 anonim ***** válasza:
29%
Hol van a férfiközpontú társadalom? Lemaradtam
2021. márc. 6. 13:59
 14/19 anonim ***** válasza:
20%

#12, viccesen fogalmazol, de ugyan miért férfiközpontú és szexista a társadalmunk?

Szerintem a férfiak jó része nagyon megbecsüli a Nőket (egy igazi Férfi élete árán is megmentene egy nőt, míg férfit max bajtársiasságból), a nők kb egyformára taksákják mindkét nemet (de azt ők is elvárják, hogy egy férfi felnézzen rájuk). És ez így van jól.

37F

2021. márc. 6. 14:01
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
De van.Onnan tudom,mert születésnapom után van 10 nappal,és nálunk néha meg volt ünnepelve.
2021. márc. 6. 17:17
 16/19 anonim ***** válasza:
68%
Nekem is piszkálta régebben a csőrömet ez,de igazából már egyet tudok valamennyire érteni ezzel mert sok ideig a fériak domináltak. Habár az anyák napját nem értettem,vagyis nagyon kó meg minden,de az apáknak is ugyanannyi szerepük van a gyerekvállalásban,de ők nem kapnak egy perces sem. Vagyis tudom,van apák napja de nem tartja a kutya sem.
2021. márc. 8. 10:53
 17/19 anonim válasza:
74%

Ahogy már előttem is írták, van apák és férfiak napja is. A nőnap azért népszerűbb, mert sokkal régebbre nyúlik vissza az ünneplése, és az is fontos hogy miért találták ki, a nők egyenjogúságával kapcsolatos demonsratív nap volt egykor, amikor ez a nem még teljesen el volt nyomva.

Ma már más jellegű, és én se feltétlen értek vele egyet hogy minden férfinak fel "kell" köszöntenie nőnemű társait ezen a napon, de szerintem szép gesztus. Én egyébként férfi napon is fel szoktam köszönteni a párom.:)

De. A #14-es kommentelőnek üzenném, hogy igenis férfi központú a társadalmunk még a mai napig. Nagyon, de nagyon hosszassan lehetne ezt fejtegetni, a nők még a mai napig küzdenek az egyenjogúságért, leginkább a munkahelyeken, de az élet más területein is. Én ezt napi szinten tapasztalom, és az ismerősem elmondása alapján más nők is, így bár fényévekkel jobb a helyzetünk mint 100 évvel ezelőtt, még mindig van hova fejlődnünk egyenjogúság terén. Sajnos nem igaz amit írtál, a férfiak többsége nem becsüli meg a nőket, legalább is nem őszintén, de annak örülök hogy ebben a hitben élsz, mert ezek szerint legalább te tekintettel van a másik nemre valamilyen formában.

2021. márc. 8. 11:41
 18/19 anonim ***** válasza:
65%

#17: 14es voltam, tény h szubjektív nézőpontomból írtam, lehet, h sokak máshogy gondolják. (Sőt sztem a jogos igazságtalanságérzethez az sem kell, h az általad írt helyzet legyen az általános v többségi: meredek hasonlat, de ha a ffiak tfh 0,1%-a képes elköveti nemi erőszakot egy kiszemelt védtelen nő sérelmére, akkor az azt jelenti, hogy a nők nincsenek biztonságban, noha tfh a ffiak 99,9%-a nem képes ilyenre.

Érdeklődéssel olvasnék róla objektív tanulmányt, hogyan is létezik ez a gyakran emlegetett ffiközpontú társadalom (persze nem a muszlimoknál :-D). Ha kapásból tudsz ilyen linket, megköszönöm! (De fáradni ne fáradj vele, majd én is utána fogok nézni.)

Írod, h "férfiak többsége nem becsüli meg a nőket": megint csak saját "nőrajongó" hetero :) álláspontomból kiindulva, nehezen bírom elképzelni, h ezek a ffiak vajon a ffiakat pedig megbecsülnék - legfeljebb saját magukat. De írd meg, ha máshogy látod, érdekel mások tapasztalata!

2021. márc. 8. 20:08
 19/19 anonim ***** válasza:
71%

Azért nincs férfinap, mert feminista, nőközpontú, férfigyűlölő a társadalom. Bővebben (kötelező videó):

The Greatest Lie Ever Told (Exposing Gynocentrism)

www.bitchute.com/video/gL0YO06V5WUQ/

A megoldás: a férfiak éljenek MGTOW életstílust és semmiben se támogassák a nőket, társadalmat, ne önkénteskedjenek, ne adományozzanak, ne adjanak vért stb. A társadalom nem érdemli meg, hogy a férfiak a kisujjukat is megmozdítsák érte. A férfiak tekintsék egyenlőnek a nőket, tehát ha bajba kerül egy nő akkor NE segítsenek neki, ne adjanak pussypass-t a nőknek, no white knighting (ne fehérlovagoskodjanak, ne hősködjenek), no simping (ne csicskáskodjanak). Bánjanak úgy a nőkkel, mintha férfiak lennének (tehát ha egy adott szituációban van egy nő, akkor mielőtt bármit teszel kérdezd meg magadtól, hogy ha férfi lenne akkor is ugyanezt tennéd-e? és cselekedj úgy, mintha férfi lenne).

A férfiak magukra vannak utalva, senkire se számíthatnak, úgyhogy jobb ha a saját érdekeikkel foglalkoznak, mert ha a férfiak nem foglalkoznak magukkal akkor senki sem fog. Ha férfiként megtámadnak, meggyilkolnak, prosztatarákod van, nyugdíj előtt halálra dolgozod magad a társadalom leszarja, senkit sem érdekel (a nők 7 évvel hamarabb mehetnek nyugdíjba annak ellenére, hogy a nők könnyű, egészséget kímélő munkákat végeznek).

Ezeket a videókat minden férfinak kötelező megnéznie:

An International Women's Day PSA

https://www.youtube.com/watch?v=iF-y7lFvBA4

Whiteknights demand protection for females from men

https://www.youtube.com/watch?v=WLdgX1xtqUc

2021. márc. 10. 15:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!