Kezdőoldal » Ünnepek » Névnap » 12 éves fiúnak milyen könyvet...

12 éves fiúnak milyen könyvet vegyek?

Figyelt kérdés
Olyan kellene ami nemrégiben jelent meg, mert sokat olvas és sok könyve van.

2016. júl. 16. 07:51
1 2 3
 1/26 anonim válasza:
Milyen beállítottságú a gyerek? Állatok, történelem, háborúk?
2016. júl. 16. 10:03
 2/26 A kérdező kommentje:
Háború nem. Ifjúsági könyvre gondoltam, amit most szeretnek a gyerekek és nemrégiben jelent meg.
2016. júl. 16. 14:12
 3/26 anonim válasza:
100%

Szia!

Régóta foglalkozom könyvekkel. Így nézd a meglátásaimat.

1. Ma elsősorban LÁNYOKNAK való ifjúsági könyvek jelennek meg.

2. A tizenéves korosztály számára mostanában megjelenő ifjúsági könyvek általában csak töltelékanyag, gagyi kategóriába tartoznak, a rendszerváltoztatás előtt, a 80-as években kedvezőbben alakult a színvonal.

3. Régen a Delfin sorozat kimondottan a fiúkat célozta, válogatott sci-fikkel, történelmi, és ifjúsági regényekkel.

4. Szerintem inkább antikvár kötetekkel is foglalkozó üzletekben nézzél szét, ha értelmes és nem romboló könyvet kívánsz venni neki. Olyat, amely előreviszi a fejlődését. Biztos akadnak nagyon jó állapotú példányok.

5. Ha mondezt végigiolvastad, és megfogadod a tanácsaimat, és hallgatsz rám, akkor adok pár könyvcímet.

2016. júl. 16. 15:30
 4/26 anonim válasza:
3-as vagyok. Ha érdekel a további ötletelés, akkor inkább magánban.
2016. júl. 16. 15:42
 5/26 anonim ***** válasza:
48%

Bár nem maiak, de elég régiek ahhoz, hogy ne feltétlenül ismerje. És szerintem ezek klasszikusak.

- William Golding: A Legyek Ura

- Frank Herbert: Dűne (első rész, van amelyik kiadónál két kötetben jelent meg)

Mai könyveket meg megtalálod minden könyvesbolt oldalán az újdonságok között.

2016. júl. 16. 16:24
 6/26 anonim ***** válasza:
Sokat olvas, sok könyve van. Ha szeretnéd, hogy ne olyat vegyél, ami már megvan, már olvasta, vagy nem érdekli, esetleg kérdezd meg tőle, hogy milyen könyvet szeretne! Vagy menjetek el együtt a könyvesboltba, és ő válasszon könyvet magának /utána egy névnapi fagyizás vagy Mekizés/. Vagy vegyél neki könyvutalványt! /Szerintem a második opció a legjobb!/
2016. júl. 16. 21:43
 7/26 A kérdező kommentje:
Köszi, ez jó ötlet, eszembe sem jutott az utalvány. :-)
2016. júl. 17. 07:52
 8/26 anonim válasza:

Az én fiam is ebben a korban van. Mi úgy oldjuk meg, hogy "könyvudvar" Bookline"

[link]

Illetve más könyvoldalakon böngészünk együtt. Szinte napokon belül szállítanak. A régebben megjelent könyveket az antikváriumok oldalán lehet megtalálni.

2016. júl. 17. 10:28
 9/26 anonim ***** válasza:
Miért pont olyan kell, ami mostanában jelent meg??? Olvasson inkább régi íróktól, hogy a műveltsége is növekedjen, pláne, ha szeret olvasni! Én Jack Londontól venném meg neki A vadon szavát, vagy az Éneklő kutyát, a Beszélő kutyát. A vadon szava nagyon szép regény egy farkaskölyökről, akit visszahív a vadon, és végül ott hagyja a nevelő gazdáját. Nagyon megható könyv. Vagy vegyél neki Dickens könyveket: Twist Olivér, Copperfield Dávid - ilyen könyvek kellenek,nem most íródottak, azok nem túl értékes olvasmányok.
2016. júl. 17. 12:23
 10/26 anonim ***** válasza:
100%
Vedd meg neki Széchenyi Zsigmond nagy afrikai vadásznak a vadászélményeiről írt könyvét:Ahogy elkezdődött ez a címe, vagy olvassa el Karinthytól a Tanár úr kéremet, de lehet, hogy ezt már olvasta. vagy szintén Karinthytól az Így írtok ti-t, persze ehhez már kell ismerni a költőket, a stílusukat.
2016. júl. 17. 12:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!