Kezdőoldal » Ünnepek » Névnap » Szerintetek az Emese vagy...

Szerintetek az Emese vagy Eszter a szebb név?

Figyelt kérdés
2012. jan. 9. 22:54
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
Az Eszter.
2012. jan. 10. 08:58
 12/37 anonim ***** válasza:
40%
zemese
2012. jan. 10. 09:00
 13/37 anonim ***** válasza:
27%
ronda mindkettő akkor inkább már béla
2012. jan. 10. 09:06
 14/37 anonim válasza:
66%

A Név eredet : Eszter Zsidó, Emese (EMSE) Ős Magyar! Ester a zsidó történelem hőse, egy kis idézet:

A zsidó naptárban két nap van megjelölve, amelyek a bosszúra leginkább alkalmasak. Az egyik Purin napja, amikor Esther sugallatára ( Aki az akkori király felesége lett, miután megölette az eredeti királynőt) a zsidók 75, 000 nem-zsidót gyilkoltak le Perzsiában. A brooklini és hebroni Dr. Baruch Goldstein Purin napján gyilkolta meg a muzulmán hívoket, akik Ábrahám sírjánál imádkoztak. Nürnbergben, a német minisztereket Purin napján végezték ki. Az Amerikai Egyesült Államok légiereje 1991-ben Purin napján kétszázezer irakit áldozott fel. Purin napja ígérettel teljes, az utolsó Ítélet Napja ennél is alkalmasabb a megtorlásra - a Messiás méretu bosszúállásra. Ezt Sccoth, a lakoma napja követi, amikor a Messiás megjelenhetik.

No most Dönthettek!

2012. jan. 10. 09:46
 15/37 anonim válasza:
34%
Előttem szólót kiegészíteném annyival, hogy Emese az emséből ered és emse=anyasertés, gyengébbek kedvéért koca!!! Hát sztem nem szép név, bocs.
2012. jan. 10. 09:50
 16/37 anonim válasza:
91%

Az Emese magyar, az Ësztër përzsa név. Hogy mëlyik szëbb?

Mindkettőben ismétlődik ëgy-ëgy magánhangzó, az előbbiben az [ɛ], méghozzá háromszor, a utóbbiban pedig az [e], kétszër. Az előbbiben nincs mássalhangzótorlódás, a másodikban van (tëhát dallamosabb az előbbi).

De pl. az Enikő még szëbb, mert nëm ismétődik sëmëlyik hang.

2012. jan. 10. 10:10
 17/37 anonim válasza:
66%

A hébër Ësztër név a përzsa szitarëh 'csillag' szóból keletkëzëtt, mëllyel rokon az avëszta sztar-; ezëknek végső forrása a proto-indoëurópai *sztër-

Jobb lënne a magyar Csilla név, ugyanis jelëntménye ugyanaz 'csillag' és lényegësen dallamosabb is, mint az Ësztër.

2012. jan. 10. 11:10
 18/37 anonim ***** válasza:
21%

Mikor mondtam a férjemnek, hogy anyu először azt akarta, hogy Emese legyek, felröhögött. Nem tud magyarul, és mondta, hogy "külföldi füllel" olyan röhejes az Emese hangzása.

Szerintem az Eszter az kedves, de ugyanakkor arisztokratikus név.

De ez megint olyan, hogy ízléseken nem lehet vitatkozni.

2012. jan. 10. 11:35
 19/37 anonim ***** válasza:

Így elsőre az Esztert vágtam rá, de csak mert van egy Emese, akit nem igazán kedvelek.

Valójában nekem hasonlóak, az a fontos, hogy mennyire illik az adott emberre. Emesét vidámabb, cserfesebb lánynak képzelem, Esztert komolyabbnak, megfontoltabbnak.

A történelmi háttere mindkettőnek nagyon szép szerintem.

2012. jan. 10. 12:24
 20/37 Gábor bátyó válasza:
10%

9:46-nak!

A PURIN egy szerves vegyület,ami ha felgyülemlik az emberi szervezetben,akkor köszvényes lesz tőle.

Amiről Te szerettél volna beszélni az a PURIM (sorshúzás)

a zsidó Ádár hó 14.-én tartott ünnep,Eszter könyve történetének ünneplésére.

Ha ez az apróság nem tünt fel idáig sokaknak,akkor...?!

Különben ne csak hangzásra,hanem JELENTÉSRE is válasszátok a neveket! Nomen est omen=Nevében a végzete!

Eszter!

2012. jan. 10. 14:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!