A kisfiamnak a Naren nevet adtuk.A magyar anyakönyvezhető nevek között szerepel,viszont a naptárban nincs jelen,de vannak ajánlott napok a névnapra.Lehet valahogyan kérni,hogy írják be a kibővített névnap naptárba?
A naptárkiadásra nincs törvényi kötelezettség, hogy mit kell beleírni. Ha úgy döntenék, hogy május 3. az Pilimiliparaputty névnapja, akkor úgy jelenik meg. Ha augusztus 20.-ra Évát írok, akkor sincs semmi.
Az asztali naptárakon praktikus okokból legfeljebb két név szokott szerepelni. Az egyházi eredet alapján az egyes napokon nem is neveket, hanem szenteket ünnepelünk, illetve más fontos valláshoz köthető nevek, uralkodók stb.
A régi kalendáriumokban sem volt benne az összes szent, szerintem, csak a fontosabbak.
Ha meg valaki arra kíváncsi, kinek, mikor van a névnapja, arra a mai világban sok lehetősége van.
Én is grafikus vagyok,de szerintem a kérdező már régen utánament volna,ha tényleg érdekelné. 2 perc googlezes és olyan naptárat kap,amilyet akar.
Még lehet olyan is van,ami eleve ki van bővítve a legújabb nevekkel,de ne nekem kelljen már rákeresni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!