Magyarországon anyakönyvezhető a Lestat név ?
A párommal ez első gyerekünket várjuk és nem rég tudtuk meg hogy kisfiú .
Mind a ketten hatalmas rajongója vagyunk Anne Rice vámpír krónikáinak ezért is szeretném ezt a nevet adni a fiamnak .
A párom francia így a hozzà illő családnév is meg lenne .
Lehet e anyakönyvezhetni lehetőleg úgy hogy nem kiejtés szerint szerepelne a papírokon.
:D nekünk egy Mariusunk meg egy Claudiánk van.
Amúgy nem hiszem, hogy a Lestat anyakönyvezhető lenne. Meg amúgyis, ennyire ne toljatok ki a gyerekkel. Szénné fogják őt cikizni a neve miatt. Válasszatok inkább olyan nevet, ami krónikákban IS szerepel, de nem teljesen nyilvánvaló, hogy szegény gyereknek lüke szülei vannak.
Köszönöm a válaszokat .
Hidd el fel vagyok nőve a feladathoz ez nem a név választáson múlik .
Itthon szeretnék szülni viszont Franciaországba tervezünk költözni a baba születése után. Ott úgy tudom adható név. De mivel itt lesz anyakönyvezve papírok miatt .
Kedves utolsó ha lányom lett volna ő is Claudia lenne .
Gondolkoztam még a Louis illetve az Armand neveken is a krónikákból de nekem akkor is a Lestat név szerelem. Tisztába vagyok vele hogy cikizni fogják itt Magyarországon külföldön már senkinek nem fog fel tűnni ahol iskolába és óvodába is fog járni .
Akkor ki javítanám magam kevésbé fogják érte cikizni mint itt .
Szerintem szép és különleges név és ha valakit a neve miatt (tudom hogy történt már ilyen ) cikkeznek ott nem feltétlen velünk van a baj .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!