11/14 eddiboy válasza:
#6: Mármint nyilván úgy értetted, hogy egy év nem pontosan 365 nap, hanem 365,24218967 nap (tropikus év). Ezért minden 4. év szökőév, viszont mivel kicsit kevesebb, mint 365,25 nap, ezért a kerek 100 évek nem szökőévek, kivéve a 400-zal oszthatóak. Vagyis 1900 nem volt szökőév, 2000 az volt (400-zal osztható), 2100 nem lesz az. Ez a Gergely-naptár. A Julianus-naptár ezt a korrekciót nem tartalmazza, ott minden 4. év szökőév, ezért jött össze ez a kb. 2 hét eltérés (128 évenként egy felesleges nap keletkezik).
12/14 anonim válasza:
Nyilván úgy értettem, csak nem akartam utánanézni a pontos számoknak, hülyeséget meg inkább nem akartam írni. :)
13/14 anonim válasza:
Tudtátok, hogy régen tizenhárom 28 napos hónap volt?
14/14 anonim válasza:
Van egy naptáram, amelyikben a mai naphoz írták, hogy szökőnap... De az ilyen naptár hibás. Tényleg febr. 24. a szökőnap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!