Kezdőoldal » Ünnepek » Névnap » Adnátok a lányotoknak a...

Adnátok a lányotoknak a Lagerta nevet?

Figyelt kérdés
Láttam, hogy anyakönyveztethető, a Vikings-ban is bírtam az "eredeti" Lagertha-t. Ha jól tudom harcost is jelent a név. Nekem tetszik, mert eleve odavagyok a viking mitológiáért, a sorozatban is egy valódi harcos volt, meg valószínűleg még a való életben is. Ti mit gondoltok erről a névről? NEM tervezek egyelőre gyereket, csak kíváncsi vagyok.

2020. jan. 24. 16:51
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
42%
#20 troll
2020. jan. 26. 18:04
 22/32 anonim ***** válasza:
82%
én nem adnám, hangzásra kemény, elsőre (szolid olvasási probléma) letargiának néztem... lehet ha sikerül rendesen kiolvasnom nem így éreznék, de olyan szomorú hangulatúnak tűnik... mondjuk neked pont a kemény hangzás tetszik, ha jól értem
2020. jan. 28. 21:26
 23/32 anonim ***** válasza:
77%
Letargiának láttam elsőre.. Nekem nem tetszik ez a név, pedig kedvelem a skandináv kultúrkört.
2020. febr. 5. 16:48
 24/32 anonim ***** válasza:
80%
Hát csak úgy magamtól eszembe nem jutott volna. De most, hogy mondod... Neeem, most már egészen biztos, hogy nem! :D
2020. júl. 6. 16:39
 25/32 anonim ***** válasza:
57%

A fiam Geminián,a lányaimnak egyszerűbb (régi)nevet választottam.

Így kimondva szép tényleg,de én megbántam,hogy ezt adtam neki. Ő sem szereti. Bár őt 21 évesen szültem,a három lányt 30 felett. Ha a fiam is lány lett volna Hiláriát adtam volna neki. Hát jó bolond voltam. ☺️ Azt tudnunk kellene nekünk szülőknek, hogy ezzel a névvel kell leélni az életüket.

Amikor a második lányommal voltam terhes ment a Gettómilliomos belebolondultam a Latika névbe,de szerencsére az apja nem engedte. Így Luca lett. A másik két lányom: Zoé,Janka.

Szép név a Lagerta, egy filmben egy hősnek,de nem az életben. ☺️

2020. júl. 7. 09:23
 26/32 anonim ***** válasza:
63%

"Azt tudnunk kellene nekünk szülőknek, hogy ezzel a névvel kell leélni az életüket."

Tudjátok.

2020. júl. 7. 10:04
 27/32 rexonic válasza:
76%
Bármikor nagy szeretettel és tisztelettel, hiszen az emberi civilizáció egyik kiemelkedő női alakjának neve! Harcos, céltudatos és bátor egyén volt a viking királynő, amit nem csak viking sagák, hanem történelmi tények támasztanak alá.
2020. okt. 4. 11:27
 28/32 anonim válasza:
21%
Igen!!!😂 Év voltam az elkövető, tavaly júniusban anyakönyveztettem. Második keresztnévnek kapta, Emili Lagerta és nagyon megérdemli, 10 fiú veszett el benne.😂❤️
2020. nov. 8. 11:22
 29/32 anonim válasza:
85%
Azt hiszem, hogy a cigány hangzású nevektől minden téren távol áll ( kedves válaszoló).😂 vkit érdekel, akkor július 19 a névnapja!
2020. nov. 8. 12:12
 30/32 anonim válasza:
72%
Tetszik a név, nagyon szép szerintem, de nem adnám a gyerekemnek. Pont ugyanúgy szépnek találtam a Gydát is, de nem nevezném el Gidának a lányom :)
2021. márc. 2. 11:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!