Kezdőoldal » Ünnepek » Névnap » Adnátok a lányotoknak a...

Adnátok a lányotoknak a Lagerta nevet?

Figyelt kérdés
Láttam, hogy anyakönyveztethető, a Vikings-ban is bírtam az "eredeti" Lagertha-t. Ha jól tudom harcost is jelent a név. Nekem tetszik, mert eleve odavagyok a viking mitológiáért, a sorozatban is egy valódi harcos volt, meg valószínűleg még a való életben is. Ti mit gondoltok erről a névről? NEM tervezek egyelőre gyereket, csak kíváncsi vagyok.

2020. jan. 24. 16:51
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%
Max ha viking lennek de nem vagyok az ugyh nem.
2020. jan. 24. 23:28
 12/32 anonim ***** válasza:
93%

Gréta a hozzá legközelebb álló magyarban is elfogadott germán név, ami harcost jelent.

[link]

Elég egyértelműen női név és hogy honnan ered. A jelentése nem világos.

Ha mind2 szülő bele egyezik egy ilyen névadásba, akkor is megfontolnám, hogy adható 2 név is a gyereknek, abból tud majd választani, vagy elhagyni, ami neki nem tetszik.

Nekem személyesen nem jönnek be a történelmi nevek ennyire.

Régen sok harcos, küzdő, bátor, erős jelentésű nevet adtak a gyermeknek, hogy túlélje az első 2 évét, amiben sokkal nagyobb küzdelmei voltak, mint később, hiszen elég rossz volt az egészségügy.

Jelentésük alapján szeretnél északi, harcos, női nevét, akkor ott van a

Bodil , Brenda, Erika, Gunnhild, Gertrúd, Gréta, Grizelda, Hildur, Hilda, Ildikó, Szigfrid, Toril, Zelda

Ha nem ragaszkodsz az északi nevekhez, ott a Zoe és a Viktória is.

2020. jan. 25. 02:35
 13/32 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! :) Utolsó, neked meg főleg :) A Gertrúd név inkább Gerda-ként jön be, nekem jobban tetszenek azok a lány nevek, amik kicsit "erősebbek", germánosabbak. Tudom, hogy fura, de én ilyen vagyok :) Ha netán külföldön fogok élnk, vagy északi párom lesz akkor lehet a Lagertha nevet fogja kapni a lányom, de ennek kicsi esélyét látom.
2020. jan. 25. 08:54
 14/32 anonim ***** válasza:
67%
transzfesztitának való "művésznévre" hajaz
2020. jan. 25. 12:35
 15/32 anonim ***** válasza:
93%

Mivel 100 000+ ukrán települt be, sok szláv név is anyakönyvezve lett. Egyáltalán nem ritka ma már, hogy valakinek nem Emese vagy Botond, tehát nem az ősi magyar neveket kapja, hanem más népek neveiből válogatnak a szülei.

Ha szüleim viking ságákat meséltek volna, én is viking nevet szerettem volna kapni. Ez is a kultúra része.

2020. jan. 25. 13:05
 16/32 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2020. jan. 25. 14:53
 17/32 anonim ***** válasza:
94%
Nem. Svédországban lakok, itt jól áll egy lánynak pl egy ilyen név egy szintén skandináv vezetéknévvel. Illik a kultúrába, az egész "hangulatba". Magyarországon ez idegen. Nem kell Erzsébetnek vagy Magdolnának nevezni, de nem is kell elrugaszkodni.
2020. jan. 25. 21:06
 18/32 anonim ***** válasza:
93%
Nem adnám, nekem is a Lager jut róla eszembe. No meg semmi hagyománya a névnek itt Magyarországon (más helyzet, ha egy skandináv országban élsz, mint ahogy már előttem is írták).
2020. jan. 25. 21:30
 19/32 anonim ***** válasza:
100%
Nekem gyógyszernév ugrik be.
2020. jan. 26. 08:44
 20/32 anonim ***** válasza:
70%
Nekünk Lagerta lett. Lakatos Lagerta. Nemsokara jön a kisöcsi ő meg Májküldzsekszon lesz.
2020. jan. 26. 13:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!