Hogyan nem vagjak le a gyerekek hogy nincs mikulas?
Ezen gondolkodtam ma a sparban mikor mikulasra vettem ajandekot. Kis apro 4 eves gyerekkel vasarolt az anyuka mikulascsokit es cukrokat. Vagy manapsag mar nem divat hogy a mikulas hozza?
Emlekszem en 6 eves koromig hittem benne hogy jon 6.-an a mikulas.
Nem ertem 🤔
Én sosem a gyerekkel vásároltam, reggelre a cipőjükben volt a csomag.
Én azon csodálkoztam, hogy jöttek mamáék, másik mamáék, tesómék stb. és pont mindenki találkozott a mikulással csak a gyerkőc nem....na ez sem esett le nekik.
Olyan cukik mikor még elhiszik.
A lányom elég korán rájött, hogy akikkel ő találkozik azok nem igazi mikulások, de azt hitte ők segítenek az igazi mikulásnak.
Ha a szülők fontosnak tartják és meggyőzően adják elő, hogy van mikulás, akkor simán elhiszik, nincs okuk kételkedni.
Nálunk mindig kb 1-2 percük lehetett a szüleimnek kirakni az ajándékokat mikuláskor és karácsonykor is, de olyan jól megcsinálták, hogy sosem buktak le, nem is feltételeztem, hogy ők rakták volna pl a fa alá.
Ebben a korban azért sokkal naívabbak a gyerekek, meg ha végig is gondolják a dolgot,jobb abba ringatni magad, hogy már pedig a mikulás hozta.
Én külön vettem, rejtegettem, most az ablakban várja a csomag.
Szerintem a gyerek nem tulajdonít jelentőséget annak, mi van a kosárban. Vagy pedig tudja, hogy nincs mikulás.
Én is ugyanezt láttam ma. Nem értem, kb. 3 éves volt a lányka. Nekem akkorról megmaradt emlékeim vannak. Nem értem.
Én kb. 5 évesen már tudtam, hogy nincs Mikulás, Jézuska. Alapból tudtam, pluszban rátett, hogy hallottam őket veszekedni, mikor díszítettek, hogy apa megint ügyetlen. Egyszerűen levágja a gyerek.
Nem mondtam meg, hogy tudom, mert a kisöcsém hitt még benne, én meg nem rontottam el az örömét. Kb. 9 éves voltam, mikor beavattak. Na most már én 4 éve tudtam és utána mégcsak egy csokit se vettek nekünk, semmit.
Tesóm 1,5 évvel fiatalabb. Attól még odaadhatták volna.
Nekem pl óvoda végén mondta el az egyik társam, hogy neki mondta a nagyapája, hogy nincsen mikulás.
Utána többen is mondták a suliban is.
De hinni akartam benne, nem tántorított el, még jó ideig megmaradt a varázsa, hiába tudtam akkor már egyre biztosabban, hogy a szüleim a mikulások és a jézuskák.
Szóval szerintem simán lehet, hogy levágják a gyerekek is korábban, vagy elmondják neki. Attól még örülhet neki.:)
Bár igen, az elég amatőr, hogyha úgy veszik a gyereknek , hogy ott is van.
Nálunk mindig titokban intézték.
Ha karácsonyra kinéztem valamit, akkor visszamentek érte utólag. Sosem előttem vették.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!