Kezdőoldal » Ünnepek » Mikulás » 1 éves gyereknek mit raknátok...

1 éves gyereknek mit raknátok a mikulás csomagba?

Figyelt kérdés
2016. nov. 6. 15:39
1 2
 11/18 egybaba válasza:
79%

Ehető dologból többféle apróságot tennék bele.

Ha 2 gyerek van, legyen benne egy vagy több valami ami egyforma és legyen benen valami ami más. Éerezzzék a közös szeretetet, de a korkülönbségre is hívjuk fel a figyelmet. Árat ne mszabad nézni a gyerek úgyse nézi, de a méretet igen!LEgyen lehetőleg egyforma méretű! Ne legyen ez hogy én kisebbet kaptam ő meg nagyobbat. Sima kuki vagy pillecukor is lehet benne ami tömegnövelő. Attól függ mit szeret a gyerek, és azért azt se felejtsül ki hogy ez egy gyerek ünnep! Szóval ha msákor nem is kap mondjuk csokit cukrot iylenkor (ha nem beteg tőle) kaphasson már...

2016. nov. 11. 18:57
 12/18 anonim válasza:
60%
Nalunk mindig csak egeszseges dolgok vannak a csomagban. Bio: gyumolcsszelet tobbfele iz es marka, gyumolcs, olyan zacskos gyumolcspure (nem tudom jobban megfigalmazni), mikulascsoki is Bio es fekete (csak ezt ismerik) - de mi alapvetoen igy etkezunk, sose lattak meg kozelrol gumicukrot es agyoncukrozott edesseget, csokit stb. (Ha a boltban kerdezik a sok szines csabito nyalanksagrol, hogy mi az, mondjuk, hogy az nagyon cukros Es egeszsegtelen, nem szabad olyat enni es Mara ezt mar megtanultam) Es tavaly az egy eves is nagyon buszken ramolta ki a zsakot es szaladgalt korbe orommel az ajandekkal. Nem igaz, hogy nem emlekeznek, az öt evesem olyanokat mesel Pici korarol, hogy sokszor csak lesunk :)
2016. nov. 12. 06:34
 13/18 Ardienn válasza:
75%

Valaki itt ezt írta "Olyat csokimikulást vennék aminek a közepében smarties-ok vannak.

Azokat az apró kis ujjakkal meg lehet eszegetni és fejleszti a finonmotorikát." Na ez az, amit kiválóan félre tud nyelni, plusz a rágást sem ösztönzi, lehet hogy csak 4 foga van-, előtérő ebben az életkorban. Ez szerintem nem jó ötlet, ugymond veszélyes. A finommotorika fejlesztése is inkább Duploval, mint Legoval (Smarties méretű, lenyelhető méretű, tehát veszélyes!!!!) működik ebben az életkorban. Nálunk kis doboz Dupló, alma, Étcsoki mikulás és kézzel itthon készített szaloncukor (10 perc), kézzel itthon készített rozslisztes puha mézeskalács (kb 10 + 10+10 perc + éjszakai tésztapihivel készül) lesz a csomagban. :)

2016. nov. 12. 07:08
 14/18 anonim ***** válasza:
71%

Ha van testvére, akkor kérdezd meg, ő mit adna. Amit adna, ha nem romlandó, gyűjtsétek össze együtt, és amikor már 3 éves a gyerek, akkor három évnyi ajándékot kaphat egyszerre, de akkor a testvérétől is kapja.

Nincs csodálatosabb dolog annál, mint amikor van egy kedves, jó testvére az embernek :-)

2016. nov. 12. 13:02
 15/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a segitséget,fog kapni a kicsi is cspmagot. Mindenkitől kaptam jó kis ötleteket majd azokból összeválogatom.

Ui. Nyugi a pia és a cigi kimarad

2016. nov. 13. 07:36
 16/18 anonim válasza:

Már nem azért, de mégis mi szüksége egy egy évesnek csokira???? (Hivatalosan is egy éves kor felett lehet elkezdeni bevezetni, de minek rászoktatni amíg azt eszi, amit a kezébe adnak és nem is igényli?..) Mogyorót, könyörgöm?? Megrágni se tudja, beszippantja és allergizálhat is!

Ha jót akarsz: babapiskóta, gyümölcsök, üveges bébiétel annak is jól jöhet vésztartaléknak, aki amúgy főz, egyszerűbb játék, pl. egymásba rakható poharak ("Montessori torony"), pancsolós játékok.

A gyerek bárminek örül, amit a kezébe adnak, a szülőknek pedig akkor segítesz, ha használható, praktikus dolgot adsz.

2016. nov. 13. 14:43
 17/18 anonim ***** válasza:
Olyat amit a szájába vehet vagy amit ha néz akkor nagyon csillogós nagyon színes. :) De vagy vagy, ami nagyon csillogós nem veheti a szájába nyilván...
2016. nov. 19. 17:47
 18/18 Ardienn válasza:

Figyeljetek, azért mert megkérdőjelezem, hogy 1 éves gyereknek jó-e apró, félrenyelhető cukorkát adni, és tippként mézeskalácsot javasolok, ami házi készítésű, na azért miért kell lepontozni? Nem kell messzire menni, és el kell gondolkozni azon, hogy most karácsonykor fulladt meg egy 3 éves (!) gyerek egy félrenyelt virslitől.

Az egy dolog kedves Lepontozó, hogy Te lusta vagy és nem teszel meg ennyit a gyerekedért, de azért ennyire ne legyél rosszindulatú. Jó és nem életveszélyes ötletem volt/van, Neked meg nem túl sok eszed, ha lehúzod a válaszomat.

2017. jan. 13. 15:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!