Kezdőoldal » Ünnepek » Mikulás » Szerintetek mikor érdemes egy...

Szerintetek mikor érdemes egy gyereknek megmondani, hogy nem a télapó rakja be a csomagot a csizmába?

Figyelt kérdés
2015. dec. 12. 17:35
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
73%
Szerintem magától is rájön, nem kell azt mondani. Én is magamtól jöttem rá már olyan 5 éves koromban, amikor karácsonykor láttam a tévében a töménytelen hollywoodi filmet, amiben mutatják, hogy apuka öltözik be Mikulásnak és a szülők veszik az ajándékokat. Ebből még kisgyerekként is kapásból levágtam, hogy akkor ez tuti Magyarországon is így van, és a télapó nem létezik.
2015. dec. 13. 07:37
 12/19 anonim válasza:
Mi az hogy nem a télapó? hát ki? kiadja bérmunkába? 60 évesen ilyet olvasva egy világ omlik össze bennem.
2015. dec. 16. 06:35
 13/19 anonim válasza:
100%
Előbb utobb rájönnek,én is magamtól jöttem rá(12/f)
2015. dec. 16. 16:23
 14/19 anonim ***** válasza:
Hagyni, hogy magától rájöjjön. Egyébként iskolában felvilágosítják egymást ez nem a te dolgod...
2015. dec. 17. 13:58
 15/19 anonim ***** válasza:
Szerintem nem kell megmondani, majd megtudja úgyis. Én még 3 sem voltam decemberben, de láttam, hogy János bátyám volt a Mikulás, meg előtte is hallottam, ahogy jártak a rokonok, meg meg is lestem, így akkor tudtam, hogy nincs Mikulás, el is mondtam a bátyámnak, meg hogy nem látod, hogy az ... János, meg a cipője, stb..., na sírva is fakadt a bátyuskám. :) Ja, azért leskelődtem, mert már az előző évben is gyanús volt, hogy hallok ezt-azt. Annyiszor nem jár a Mikulás. :)
2015. dec. 18. 16:47
 16/19 anonim ***** válasza:
Előző hozzászóló vagyok. Meg is sajnáltam a bátyám, de hát nem gondoltam, hogy akkora sokk lesz neki, mert nekem kicsi se volt. Én az unokáim megkérdeztem, persze kerülő úton, de ők is hamar rájöttek, mitől döglik a légy. :) A mai gyerekek már sokkal több információt kapnak mindenhonnan. Bár van olyan, hogy tudja, de mégis el akarja hinni, hát épp ezért nem kell mondani.
2015. dec. 18. 16:50
 17/19 anonim válasza:
Akkor mond meg neki, mikor már tudja, hogy a télapó állszakállat visel! :)
2015. dec. 19. 13:45
 18/19 anonim válasza:
A kislányunk most 10 és fél. Tavaly mi is pont ezzel a kérdéssel küzdöttünk, mert a suliban már néhányan tudták a "csalást", így párszor rákérdezett, hogy mi a helyzet. Így hát elmondtuk neki az igazságot. Kicsit rossz kedve lett, de azért semmi tragédia. Az érdekes az, hogy ennek ellenére ebben az évben is ugyanolyan izgatottan várta a Mikulást (a "télapó"-s hozzászólás nekem is fájt), mint eddig. Csak néztünk a feleségemmel mosolyogva, de nem mondtunk semmit. Aztán beszéltünk a suliban róla a többiekkel és kiderült, hogy ez másoknál is előfordult. Azok a gyerekeknek akik szeretik meséket szeretnek még egy kicsit a ebben a világban maradni. Ebben amúgy nincs semmi rossz. Nagyon nem értek egyet azzal, hogy "alapból nem kell ilyen hülyeséget elhitetni vele". Én is imádtam várni a Mikulást és a Jézuskát. Aki nem éli át azt az izgatottságot és örömet amit ez a kis csalás okoz az persze nem érti. Soha nem felejtem el azt az boldogságot amit a kislányomnak a Mikulás válaszlevele okozott, amit két vagy három éve személyesen neki kézbesített a postás. Még a könnyünk is kicsordult. Szóval nekem az a véleményem, hogy amikor rákérdez nyugodtan el lehet mondani neki. Még egyetlen esetet sem jegyzett fel az orvos tudomány, hogy ettől valaki lelkileg egy életre összetört vagy flusztrálttá vált volna:)
2015. dec. 19. 19:12
 19/19 anonim válasza:
Én általánosban lebuktattam a stúdiós csávót mert megisnertem a gyűrűjét, de anyámék holtig mondták hogy igenis a valódi mikulás volt, stb... Aztán őket is lebuktattam, és kiakadtam rájuk amiért a szemembe hazudtak. Akkor voltam kb 7-8 éves. Ennyire emlékszem, de ez engem anno valamiért nagyon megviselt. Úgyhogy javaslom, minél korábban.
2016. okt. 19. 18:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!