Hogy kell mézeskalács házat csinálni?
Több kérdés lenne.
1. Milyen receptel csináljam hogy puha, vágható legyen a végeredmény?
2. Mi az a Glazúr?
3. Hogy kell csinálni a Glazúrt?
4. Melyik a jobb? a glarúros vagy a karamelizált cukor ragasztónak?
A karamelizált cukorral az a baj hogy hamar megkeményedik és kőkemény lesz tehát könnyen törik is. A glazúr az szebb meg valamennyire rugalmasabb és finomabb is meg igényesebben is néz ki.
A recept az szinte mindegy a keverési arányokra kell odafigyelni amit jobb érzeni mint pontosan követni a recept alapján mert oké hogy megvannak az összetevők de minőségileg azok is eltérnek ám, ezt is észrevettem.
A glazúrt nem tudom hogyan kell csinálni, azt a párom tudja de most nincs itt, ő tanulta régen ő is tanított meg engem házat csinálni, még versenyeken is részt vett iskolás korában és mindig dobogós helyen kötött ki, de ott inkább a kreativitás volt a fő lényege, nem a sütemény minősége, bár a barátom az minden évbe csinál mindenkinek egy ilyet, rászán egy délutánt és kb ipari mennyiségbe megcsinálja az alapokat majd mint egy gyártósori munkás úgy rakja össze.
Ez egy mellékajándék, a szüleimnek egy hatalmas mézeskalács házikót csinált tavaly amit a házról mintázott és olyan nagy volt hogy még a tortás dobozom is kicsi volt hozzá, akkor hozott a munkahelyéről egy hatalmas kartont amit kibélelt papírtörlővel így vitte le az éppen hogy elfért a hátsóülésen mert a csomagtartóba nem merte rakni.
De majd ha hazajön munkából megkérdezem tőle, és ha nem felejtem el megkérem hogy írjon privátba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!