Túl barna lett a mézeskalács tésztája. Hogy tudnék világosítani rajta? Valaki segítsen légyszi!
Meglepetés lenne az egész családnak, mert most először csináltam és a recept szerinti kakaómennyiségtől nagyon barna lett, nem az a szép aranybarna. Ha így megsütöm, nem lesz az igazi, és kb úgy fog kinézni mintha elégettem volna. :(((( Az egész napom ráment. :(
20/L
Kakaó? :o
Nincs időd már új tésztát csinálni? Ez egy nagyon jó recept:
20 dkg méz
60 dkg liszt
20 dkg porcukor
2 kk szódabikarbóna
2 tojás
2 ek Rama
1 kk mézeskalács fűszerkeverék
Elkészítés
A tojást,Ramát, mézet jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztes száraz keverékhez. A tésztát jól kidolgozzuk, és fóliába csomagolva legalább 1 napig hűtőszekrényben érleljük.
Formázás: másnap kb 2 mm vastagra nyújtjuk a tésztát, kiszaggatjuk tetszőleges formákra, és 200 fokosra előmelegített sütőben pár perc alatt megsütjük. Nagyon figyelni kell mert gyorsan sül. Máz: 1 tojásfehérje, 12 dkg porcukor. A tojásfehérjét a porcukorral összekeverjük addig, amíg szálat húz. Utána egy zacskó sarkát levágva meghúzzuk a tetszőleges formákat. Akár 1 hónapig is eláll jól zárható dobozban, és nagyon finom puha már másnap.
(Kicsit nehezen áll össze a tészta keveréskor, de végül sikerül. :) )
Szia!
Az én tésztám is barna volt mikor összegyúrtam, de sütés közben kivilágosodott, és világos lett. :) Fura, de így van.
Na, megsütöttem, de barna maradt. :( De szerencsére nagyon finom. :) Legközelebb már legalább okosabb leszek. Már csak a díszítés van hátra. :)
És köszi a receptet is!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!