Tényleg akkora gond, ha nem akarom, hogy a gyerekem óvodába menjen ilyenkor?
"Viszont azt nem szeretném, hogy ezzel más gyerek örömét is elrontsa."
Ha, csak a saját gyereked örömét rontod el, ha ez nem kamu.
Annyira túlgondoljátok.... Hát én örülök, hogy nem voltak ilyen "őszinték" a szüleim, és átélhettem a gyermeki fantáziavilág csodáit, sosem felejtem el azt az izgalmat, hogy hányszor néztünk ki az ablakon, jön-e már a Mikulás, van-e valami a csizmában.
Mi van abban, ha hisz olyanban, ami nem létezik? Semmi. Ez csak egy Mikulás.
Mesét szoktál-e mondani neki?
Ha mesét hallgat gyermeked, mindig elmondod neki, hogy Piroska, Hófehérke a törpékkel stb. mind-mind kitalált, valótlan történet?
Elveszed életéből azt, amikor képzelete szárnyalhat, egysíkú, sivár gyermekkort csinálsz neki.
Elveszed örömét, hogy nem többet is, de egy szaloncukrot kap a Mikulástól.
Félő, hogy benned csalódott, idegbajos gyereket nevelsz.
Úgy teszel ahogy akarsz, de csak rombolod vele a fantáziáját. Én imádtam gyerekként várni a mikulást az oviban, a suliban és otthon is.
De ami biztos, hogy kábé november közepétől már télapós színezőket fognak kapni és sok-sok mesét hallani , és pontosan tudni, hogy melyik nap fog érkezni és nagyon nem fog örülni, ha aznap nem mehet.
A te álláspontod teljesen érthető, valszeg neked rosszul esett mikor megtudtad hogy a mikulás nem olyan mint amilyennek leírták.
De a gyerekednek igenis meg kell élni ezeket a dolgokat és ha megtudja hogy a mikulás nem létezik meg kell tanulnia kezelni.
Sajnálom, hogy a te kezelési módszered a tiltakozás és elzárkózás. Azt meg végképp, hogy ezt is adod át a gyerekednek.
Egy 17 éves "gyerek".
6. Miért, neked a karácsony csak a Mikulást meg az ajándékokat jelenti?
Na például ezt sem akarom. Hogy a gyerek ne csak a Mikulás miatt várja a karácsonyt. Azért örüljön, hogy együtt van a család, hogy együtt sütünk-főzünk, együtt díszítünk. Ne csak azt értékelje, ha valami drága ajándékot kap (amit egyébként kap, tőlünk). Ettől még nem értem, hogy miért rontanám el az örömét, azt meg végképp nem, hogy mi köze ennek a fantáziájához. Nem azt mondtam, hogy egyáltalán nem hallhat semmilyen meséről, de ne abban a hazugságban éljen, hogy ezek valóban létező lények.
Miért, lelkisérült lesz a gyerek, ha 2-3 évig esetleg elhiszi, hogy létezik a Télapó?
Mondom, túlgondolod.
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!