Ha lesz gyereketek, ti is majd azt mondjátok neki hogy a Jézuska, Mikulás meg a nyuszi hozza az ajándékokat?
Valószínűleg ugyanúgy fogom csinálni, ahogy annak idején a szüleim. Kb. 3 éves koromig volt az, hogy a Jézuska hozza a fát, jön a Télapó stb. De mivel az óvodában, iskolában,áruházakban is mászkál egy-egy télapó, így nem igazán lehet manapság beadni a gyerekeknek ezeket a dolgokat. Jó élménynek jó persze, de ennyi.
Úgyhogy aztán együtt díszítettük a fát és azt is tudtam, hogy a rokonoktól kapom az ajándékot.. én nem csalódtam semennyit senkiben.
Mi pont most vitatkoztunk erről.
A párom szerint a gyerekeknek ez nagy varázslat, beleillik a fantáziavilágukba a Télapó, Jèzuska, és később egyfajta "kettős könyvelést" folytatnak: igazàból tudják, hogy nem, de mégis "jézuskáznak". Idővel ahogy érnek, aztán ez is kikopik.
Én meg azt tartom szépnek, hogy az emberek szeretetből megajándékozzàk egymást, hogy törik a fejüket, minek örül a másik. Szeretném a kislányt hamar bevonni az ajándék készítésbe is. Ráadásul gyerekkoromban nálunk a fa díszítése közös progran volt, kb a legjobb az egészben (persze ezt még lehet involválni, hogy pl ezzel várjuk a jézuskát).
Viszont további bajaim:
- Ma már nagyon drága minden játék, és ha vmi olyat kér, amit nem tudok megvenni, akkor mit mondok, mért nem hozta neki a Kisjézus? Néhány éved gyerek már megérti, hogy nincs mindenre pénz.
- Ez a jó gyerek / rossz gyerek dolog szerintem lélekgyilkosság.
- Szeretném mielőbb arra is nevelni, hogy jótékonykodjunk pl gyűjtsünk a hajléktalan óvodának, állatmenhelynek vagy menjünk segíteni ételt osztani.
Hogy tálaljam majd, hogy őket mért hagyja cserben a Jézuska?
A vallási hátteret meg szeretnèm tanítani, bár nem tartom a (katolikus) vallásomat, de az eszmében, amit Jézus képvisel, hiszek. Szerintem kb ez a legfontosab a Karácsonyban, és ebben a világban, ahol percenként halnak éhen gyerekek, beteg az egész bolygó, visszataszítónak tartom Jézus alakját összekapcsolni a luxus kacatok halmazával, ami a szerencsés gyerekekre zúdul ilyenkor.
Hát kb ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!