Várod már a karácsonyt? Kinek mit veszel?
Tudom, hogy korai a kérdés, de nagyon rossz a hangulatom. Minden évben tökre várom a karácsonyt, de mellette mégsem. Mert mindig úgy képzelem el, hogy 24-e előtti 1-2 napban kidíszítünk mindent közösen, 24-én egész nap sütögetünk, főzünk közösen, estefelé az utolsó lépés, feldíszítjük a karácsonyfát közösen, majd este összeülünk a fa köré közösen, karácsonyi filmeket nézünk közösen vagy beszélgetünk, mindeközben a háttérben halk karácsonyi muzsika szól, gyertyafényben vagyunk, fenyő- és mézeskalács illat, az ablakból kitekintve sűrű nagy pelyhekben hull a hó.
De ebből folyton csak veszekedések meg viták vannak, estére pedig már elmegy a kedv is, nincs meg az a hangulat.
Szóval szeretném elképzelni a szép karácsonyi varázslatos ünnepet, de nem megy.
Meg amúgy sem szeret a családom, mert mindig rossz vagyok, én vagyok a legkisebb és mindig lehülyéznek meg kiabálnak velem.
Amint 18 leszek el kell innen költöznöm, mert ithhon nem látnak szívesen, csak a baj van velem. Viszont félek egyedül karácsonyozni még rosszabb lesz, mint a veszekedős családommal:(
Annyira sírhatnékom van, mert ilyenkor már amúgy is egyedül érzem magam a nagyvilágban:(
Mi lenne ha nem lennél mindig rossz? Legyél kedves, jól nevelt, akkor nem fognak veled kiabálni.
Én várom a karácsonyt, de nem azért mert ajándékozás van. Mi már évek óta nem ajándékozzuk egymást. Senki nem kap ajándékot, de karácsony egy napján összejön a nagy család. A többi nap meg a pihenéssé, a kis szűk családé.
Én próbálok, de mindig butaságot csinálok, még akkor is, amikor jót szerettem volna okozni.
Múltkor pl sok volt a szennyesruha, anya fáradt volt, gondoltam majd én kimosok, hisz mi baj lehetne, csak beteszem gépbe. Erre bekerült egy db sötét fehérnemű a fehér ruhák közé és minden szürke lett, de ez nem elég ám, mert rossz fokozaton mostam és minden összement.
Meg egyszer véletlen rajt hagytam a konyharuhát a tepsin és kigyulladt a sütő. Aztán rendszeresen leszakítom a függönyt amikor húzom el, mert akad vmi fent a soron. Folyton beírást kapok a suliban, mert beszólok a tanárnak, de mentségemre szóljon, hogy igazam van, mert a tanár a hibás.
És utálom a papucsomat, inkább zokniban szeretek mászkálni a lakásban. Ezen anyám mindig kiakad, merthogy nem tudja kimosni, ha piszkos lesz. Erre mondom, hogy nem lenne piszkos, ha a Heni(nővérem) feltakarítana(mert az az ő dolga lenne) és persze ezért is én vagyok a bunkó.
Ilyenek meg még sok más.
De amúgy meg ne csodálkozzanak, hogy nincs életkedvem, amikor elmesélték nekem, hogy engem már nem is akartak a két tesóm után, csak "besikerültem". Jó, ezzel önmagában nincsen baj, mert elvileg ugyanúgy fontos vagyok neki, csak hát ln nem úgy érzem.
Így olvasva amiket írsz, az a baj, hogy nem figyelsz eléggé. Nagyon felületes vagy. Ha csak egy picit figyelnél már nem lenne ennyi gond.
Pl.
Mosásnál mindig válogasd előbb külön a ruhákat, és úgy tedd be a mosógépbe. Mielőtt elindítod ellenőrizd, hogy jól van beállítva a gép.
Amikor elhúzod a függönyt akkor ne rángasd ha beakad, hanem emeld fel a fejed, és nézd meg miért akadt be.
Ha tűzhelyet bekapcsolod, előtte ellenőrizd, hogy nincs rajta semmi. Ezek olyan dolgok, hogy kis odafigyeléssel megoldhatóak.
Te egyszerűen nem figyelsz, nagy ívben tojsz mindenre (jóó van az úgy)
Tanárnak meg nem kell vissza feleselni, még akkor sem ha úgy érzed neked van igazad. Bár ha ennyire nem törődöm, figyelmetlen vagy, gyanítom, hogy sokszor igenis a tanárnak van igaza, csak éppen nem tudod mikor kell befogni a kis szádat.
Neked kell változnod ha jobb életet akarsz.
Ezek a jellemhibák 18 év betöltése után sem lesznek jók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!