Nálatok természetes, hogy a felnőtt gyerekek a családjukkal karácsony egyik napján a szülőknél ebédelnek-vacsoráznak és ha igen, visszahívjátok-e őket mondjuk másnap? Ha nem, akkor miért nem?
Másnap nem hívok vissza senkit, hiszen nem egymás hegyén-hátán élünk,hanem egymástól távol.
Ha lehetőség van rá, valakinél összejövönk mindannyian az ünnepi időszakban, de ha nem, akkor ott a Skype. Hiszen szerte a világban élünk.
Mi közel lakunk a szüleinkhez, és el is férünk mindhárom épületben, de sosem volt szokás a visszahívogatás. Férjem családja hatalmas az én 3 nagyszülő+anyukám minicsaládomhoz képest, ha visszahívogatnánk, január közepéig családlátogatnánk.
Nálunk ez alakult ki:
24-én szűk család: férjem és a gyerekeink. 25-én az én családomhoz megyünk: anyukámhoz átjön a két nagymamám és a nagypapám. 26-án férjem családját látogatjuk, olyankor átmegyünk a nagymamájához, oda jönnek a nagynénje, nagybátyja, az ő családjaik-gyerekeik, férjem szülei és testvérei. Ott rengetegen szoktunk lenni. Ez a buli egyszer volt máshol, egyik évben férjem nagymamamája összeszedett valami csúnya betegséget, és akkor férjem szüleinél voltunk.
Én a helyedben meghívnám őket. Összekéregetném a szomszédoktól az asztalokat-székeket, hogy le tudjak mindenkit ültetni, a sütiket megsütném az előtte való héten, levest 2 nappal előtte, a főételt meg több részletben aznap.
Mindenki úgy lát vendégül, ahogy tud. Én is kértem székeket, asztalokat kölcsön, nem baj az. Máskor meg adtam is; tányért, étkészletet is, amikor máshoz jöttek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!