Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Karácsonykor egyedül lenni,...

Karácsonykor egyedül lenni, távol a családtól, egy hotelban, idegen városban milyen érzés lesz?

Figyelt kérdés

2018. okt. 9. 23:10
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
50%

Azt írod, kérdező, hogy dec. 24.,25-,26.-án is dolgozol, tehát nincs módod hazamenni. Beszéld meg a családoddal,hogy tartsátok meg az ünnepet akkor, amikor hazaérsz (vagy kétszer ünnepeljenek). Nem írtad, hogy családos vagy-e?

Biztos, hogy nem lesz könnyű, de el lehet viselni.

2018. okt. 10. 08:32
 12/24 anonim ***** válasza:
75%

Na itt jön az, amikor a rosszban is találjuk meg a jót. A Szilvesztert már otthon töltöd, tehát koncentrálj arra.

A férjem már pár éve külföldön dolgozik, és volt egy év, mikor nem engedték haza Karácsonyra. Először nagyon rosszul érintett, de amikor kiderült, hogy Szilveszterre haza jöhet, elkezdtem ugyanúgy készülődni, és bepótoltuk a Karácsonyt. Először nem volt kedvem fát sem állítani, de végül felállítottam a tiszteletére 27-én. Minden évben van Karácsony, és nem dől össze a világ, ha egy kimarad. Mire haza mész, még mindig állni fog a fa a családodnál, lesznek ünnepi fények, és átadhatod az ajándékot akkor is. Nem te leszel az egyetlen ember akinek kimarad az a pár nap. Gondolj az ápolókra, tűzoltókra stb.

2018. okt. 10. 08:51
 13/24 anonim ***** válasza:
81%

Volt szerencsém ilyenhez: egy másik országban voltam hotelben, csak, hogy fokozzam a szitut ...

Manapság már van skype és ez nagy könnyebség. Az egész estét a családdal töltöttem, skypeon 24-én.

2018. okt. 10. 09:08
 14/24 anonim ***** válasza:
51%

25-26 nem dolgozol, ha jól értem.

Én hazamennék.

Attól is függ, hogy mit jelent a család. Felnőttként, egyedül kibírnám. Az nem olyan tragédia, hogy nem karácsonyozhatok a szülőkkel, unokatesókkal.

De ha van saját családod, gyereked, akkor mindenképpen hazamennék!

2018. okt. 10. 09:30
 15/24 anonim ***** válasza:
43%
Én imádnám, ki nem állhatom a kötelező ünneplést. Nem egy karácsonyt töltöttem már utazással egyedül, mindig élveztem.
2018. okt. 10. 15:35
 16/24 anonim ***** válasza:
0%

Lehet hogy hülye válasz lesz, de én otthagynám a jelenleg munkahelyem. Lehet többet keresel, de megéri ez? Ünnepekkor, távol a családtól dolgozol, egyedül vad idegen helyen?

Nem tudom mi a munkád, de biztos közelebb a családhoz is találsz hasonlót vagy mást, ahol közel annyit vagy egy picivel kevesebbet keresel (de lehet többet is).

Én 4 műszakban dolgozom. A beosztás szerint 24. éjszaka, de valaki pl 31 éjszakára van kiírva. Találkoztam olyannal aki a munkahelyen szilveszterezett de ott neki felügyelnie kellett egy hőenergia szolgáltatónál, hogy megfelelően menjen a gép stb. De én csak egy sima gyári munkás vagyok.

Pontosan tudják a főnökök, hogy egyik dolgozó se fog bent lenni se 24.én se 31.én mert vagy szabadságot vagy táppénzt fognak kivenni. Így inkább azokat rendszerint kiadják, a két ünnep között meg ránk bízzák, hogy eldöntsük a kollégákkal megbeszélve, hogy ki mikor megy be.

Szóval biztos van főnököd. Ha neki tiszta a lelkiismerete, hogy te egész ünnep alatt dolgozol, ő meg dec 20-tól január 3ig otthon lesz a családdal, akkor nyugodtan olvass be neki és hagyd ott. Dolgozzon ő, vagy az akivel elhitette, hogy ez a legjobb munkalehetősége így kénytelen ott maradni..

Megtapasztaltam már, hogy minden főnök szereti elhitetni a dolgozóival, hogy ez a legjobb lehetősége, sehol nem keresel majd többet, satöbbi és a sok naiv meg el is hiszi. Holott van kismillió lehetőséged még...

Gondolom nem sok kedved van. Először normálisan mond meg a főnöknek, hogy egész éven bármikor dolgozol de a 365 napból legalább ezen a 3-4-5 nap legyél a családdal, mert ez arról szól. Ha nem tudja elfogadni, akkor borítsd rá az asztalt és fulladjon meg.

2018. okt. 10. 19:24
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

16

És ha így tenne minden:

-színházi dolgozó

-éttermi alkalmazott

-mentős

-ápoló

-tűzoltó

-metróvezető

-pilóta

Akkor néznél csak nagyokat,kifelé a kis szatyorból, ahol eddig laktál

2018. okt. 11. 11:47
 18/24 anonim ***** válasza:

#16: Nagynéném orvos volt és még csak nem is keresett sokat, de mindig ügyelt minden ünnepen. Ez nem mindenkinek ekkora tragédia... Másokat is ismertem, akik dolgoztak karácsonykor, szintén olyan munkában, ahol valakinek mindig ott kell lenni. Ahogy már írták előtte, rengeteg ilyen munka van s van rá ember, szerencsére.

Kérdező, nincs két egyforma ember ebben, de a körülményeidről sem tudunk semmit. Van, aki sírna, van, aki örülne, van, aki picit szomorú lenne, de semmi különös... Az én életemben majdnem a két véglet is volt már, változik az ember.

2018. okt. 11. 13:58
 19/24 anonim ***** válasza:

Ezért hagytam ott a vendéglàtàst, a kislànyom nélkül a szívem szakadna meg, szülinapja meg szilveszterkor van, úgyhogy kerülöm az olyat ahovà beràngathatnak ünnepeken.

Szerintem Kérdező 25-26-ra menj haza a csalàdodhoz.

2018. okt. 11. 16:40
 20/24 anonim ***** válasza:
31%

16-os vagyok. Akkor meg ne sírjon ha bent kell lenni ünnepekkor. Vagy lelép a mostani munkahelyéről vagy elfogadja. Tudja mire vállalkozott.

Igen, tudom. A mentősök, vendéglátók, rendőrök, tűzoltók, színházi dolgozók stb. ügyelnek, dolgoznak ünnepekkor. Nekik nincs ünnep, de ezt tudták jól és nem is sírnak...

Nyugodtan lepontozhatjátok ezt a választ is. Nem én dolgozok ünnepekkor és nem nekem van lelki fulladásom és nem én sírok a 4 fal között, hogy dolgoznom kell ünnepekkor.

2018. okt. 11. 18:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!