Nálatok mi a karácsonyi menü? Kinek mi a kedvence?
Nálunk úgy van hogy a szűk családdal megünnepeljük 24-én este, ilyenkor fogast csinálok (minden évben kapunk a bárainktól), ehhez krumplit vagy rizst. Éddeségként egy ,,karácsonyi" tortát(mindenki imádja a családból), és aprósüteményeket is teszek mellé. Pl. naracsos keksz, mézeskalács
Aztán 25-én mindig összeül a nagy család, olyankor (ha én főzök) akkor ez a menü: előétel: kaviár (kenyérrel) marhahúsleves, töltött káposzta, esetleg fogas krumplival, és ,,karácsonyi torta" (kidíszítem cukormázzal, vagy kandírozott naranccsal, dinnyével). Ezt általában 2 perc alatt elfogy. Meg mindig csinálok kávét, és ehhez vannak karácsonyi aprósütemények amiket én sütök meg a többiek: hókifli, mézeskalács, bejgli stb..
Az hogy kinek mi a kedvence, azt hosszú lenne felsorolni, mert mindenkinek más. Mondjuk a gyerekeknek általában a torta a húsleves és a hal nagyon szokott ízleni. Felnőtteknél inkább a kaviár, töltött káposzta, fogas a nyerő.
24-én vacsora: bundázott hal majonézes krumplisalátával, aztán tea és előre elkészített aprósütemények, nekem a hókifli a kedvemcem.
25-én: húsleves(tyúk és marha vegyesen) aztán rántott hús vagy kacsacomb sütve lilakáposztával krumplival és vmi süti(amit általában rokonságtól kapunk)
26-án: töltött káposzta, beigli
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!