Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Neked mit jelent a Karácsony?

Neked mit jelent a Karácsony?

Figyelt kérdés
2017. nov. 21. 16:19
1 2 3
 21/24 anonim válasza:
100%
20-s: Olvasd el még egyszer amit írtam, hátha elkerülte valami a figyelmedet vagy egyszeri olvasásra nem volt érthető!
2017. nov. 23. 14:48
 22/24 anonim ***** válasza:
23%

# 15-ös válaszoló, feltételezem, hogy ez a cseppet lenéző hangnemben íródott válaszod nekem szólt (8-as voltam).

Ne felejtsd el, hogy ahány ház, valóban annyiképpen készülnek az ünnepekre.

Írom az enyémet:

- "Takarítani egyébként is szoktunk."

Ahogy én is. Ráadásul többnyire napi szinten, mivel két nagy kutyával élünk együtt. Viszont én az élet elég sok területén maximalistának vallom magam. Ha ünnepekre készülődöm, vagy vendégeket várok, akkor az a típus vagyok, akinél egy porszem sem lehet a házban. A vendégeim is ehhez vannak szokva, nem egyszer megkaptam már, hogy még sosem láttak ilyen makulátlan "állatos házat". Lehet, hogy majd ha idős leszek, akkor beérem az átlagos portörlés-porszívózás-felmosás szentháromsággal, de egyelőre ez van, ilyen vagyok.

- "Főzni egyébként is szoktunk." Én nem főzöm gyakran. Hét közben rohanásból áll az életünk, kifőzdében eszünk, hétvégéken pedig gyakran megyünk valahova, így jó, ha havi 1-2 alkalommal kell főznöm. Pedig szeretek is, és tudok is, csak nem fér bele az életembe. Ezáltal nem vagyok annyira gyors, mint egy háziasszony, akinél ez napi rutin.

- "Sütni csak 1-2 félét szoktunk. Nem készülünk ezerféle süteménnyel. " Ezerfélét én sem. De 8-10 félét igen. Bejgli, zserbó, mézes krémes, különféle apró sütemények, és sós süti is.

- "Csak azokhoz megyünk, akikkel tényleg jóban vagyunk. " Talán nektek ez csak néhány főt jelent, mi viszont sok mindenkivel ápolunk jó viszonyt. Csak a szűkebb család -akikkel minden jelesebb alkalommal összejövünk- 12 fő. Na most ennyi emberre bőven van mit sütni-főzni, amit általában ketten oldunk meg. Ezen felül még ott vannak az egyéb rokonok, és baráti társaság, akikkel nagyon jóban vagyunk, így vagy ők jönnek, vagy mi megyünk.

- Az ajándékozás az, amiből valóban nem csinálunk nagy problémát, fontosabbnak tartjuk, hogy együtt legyünk ilyenkor. Lányoknak általában valami kis dísz, és bonbon, fiúknak 1 üveggel a kedvenc italából. Ennyi.A bevásárlások alatt inkább az adott évi menü hozzávalóinak beszerzését, esetleg új dekorációt értettem. Ez kb. 2-3 nagyobb bevásárlás, plusz az ünnepet megelőző néhány napban azok után szaladgálunk, amit nem kaptunk meg addig, vagy esetleg amit elfelejtettünk. Viszont én még 23-án (kivéve, ha vasárnap) a piacot járom friss húsért, és zöldségért.

Szóval nagyjából ennyi. Lehet, hogy nektek kisebb családi körben zajlik az ünnep, és úgy nem okoz különösebb gondot a készülődés, nálunk viszont többen vagyunk, nagyobb a jövés-menés, ezáltal időigényesebb minden. Szeretem ezt az ünnepet, és ezt a nagy nyüzsgést is, csak a sok készülődés végére már azt érzem, hogy összeesek a fáradtságtól. Ez az érzés általában 24-én este a jókedvű családot nézve el is illan. :)

2017. nov. 24. 20:30
 23/24 anonim ***** válasza:
utolso (8-as), rossz a szervezes! Nekem hatalmas csaladom van, 2 gyerekem, nagy barati kor es kollega-baratok akikkel mind Karacsonyozunk, megsem teher es nem is kapkodas ;) Pedig nalunk sincs vendegseg eseten egy porszem sem, szinten 2 haziallatunk van (kutya es csincsilla), de a titka: idoben kell mindent kezdeni. Soha nem eltem meg teherkent az unnepeket, noha masfel honapig keszulgetek ra (elejen meg csak fejben, listairas a teendokrol, stb.).
2017. nov. 26. 00:20
 24/24 anonim ***** válasza:
ja, lemaradt: nem haztartasbeli vagyok hanem multinal kozepvezeto, tehat napi 9-10 orat dolgozom egy nap also hangon. Szoval meg emellett sem faraszt es terhel a keszulodes, de nem egyforna az emberek energiaszintje.
2017. nov. 26. 00:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!