Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Neked mit jelent a Karácsony?

Neked mit jelent a Karácsony?

Figyelt kérdés
2017. nov. 21. 16:19
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
24%
Karacsonyfa, muszajbol ajandekok vasarlasa, karacsonyi udvozlesekre valasz adas
2017. nov. 21. 18:20
 12/24 anonim válasza:
100%
Boldog gyermekkort!
2017. nov. 21. 18:25
 13/24 anonim ***** válasza:

Nyugalomban, otthon, családdal eltöltött néhány nap.

Én szeretem. Kb. egy hetet otthon vagyunk ilyenkor.

2017. nov. 21. 18:25
 14/24 anonim ***** válasza:

Igazából nálunk sokszor van ilyen szűkebb családi összejövetel, szüleim testvéreim családja és én.

Ilyenkor ugyan úgy főzünk, beszélhetünk néha iszogatunk..karácsony annyival másabb hogy ott az a szép fa amit imádok, az égők, ajándékok, csend az utcában, csinosabbak vagyunk, nagyobb a rend.

Én szeretem a karácsonyt, imádom azokat a karácsonyi filmeket is:)

2017. nov. 21. 18:27
 15/24 anonim ***** válasza:
66%

Nem értem, mit kell idegeskedni, kapkodni.

Takarítani egyébként is szoktunk. Nem karácsonyra kell egy évi koszt kitakarítani.

Főzni egyébként is szoktunk. Ez sem gond. Kb. mint egy hétvégi ebéd.

Sütni csak 1-2 félét szoktunk. Nem készülünk ezerféle süteménnyel.

Csak azokhoz megyünk, akikkel tényleg jóban vagyunk.

Ajándékozás csakis a legszűkebb családban van. (3 fő) Egyébként már mind megvettem.

Amit lehet, nem romlik meg, pl. sütéshez cukor, liszt, stb. megveszem korábban. Karácsony előtt már csak napi dolgokért megyek boltba, pl. kenyér.

Mindenkinek olyan a karácsonya, amilyenre ő csinálja.

2017. nov. 21. 18:28
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
ünnepet, csak most csóró vagyok
2017. nov. 21. 18:46
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Nyugalmat. Minden évben 2 hét szabi van nálunk. Jó a leállás. Nálam általában egész évben rend van így nem csinálok nagy ügyet a takarításból. Kibírnám ha egész decemberben itthon lehetnék.
2017. nov. 21. 21:31
 18/24 anonim válasza:
38%

És kinek jut eszébe Jézus születése? Igaz nem tudjuk pontosan, hogy mikor született, de karácsonykor (bár ez pogány ünnep) erre emlékezünk.

Isten gyermekeinek nem teher ez az ünnep, ez egy csodálatos megemlékezés a Megváltóról. "Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek." (Máté 11:28)

2017. nov. 22. 11:57
 19/24 anonim ***** válasza:

18 éves koromig imádtam, vártam, boldog voltam és szívesen sütöttem maával, apával, vagy akár egyedül, kettesben fadíszítés, ajándékozás este a vacsi után.

18-25 gyűlöltem, idegeskedés, mostohaanyám mindenért ordított, nagytakaríttatot 24-én, fát titokban díszítettünk, folyamatosan azon idegeskedve, hogy a mostohaöcséim le ne jöjjenek, sütni-főzni nem engedett sem engem, sem apát, mert "elbxszuk", stb. 3 napig bájolgás mindenkinek, közben meg otthon hallgattam, hogy mekkora szar mindenki.

Tavalyi várakozással telt, mert 29-én költöztem ki a kedvesemhez Svácjba, és már totál be voltam pörögve, hogy végre együtt élehetünk fél év ingázás után :)

Idei lesz az első közös 24-e, várom, bár gömböket még nem kaptam, nem tudom, milyen fánk lesz (lesz-e), de nem érdekel, mert kettesben leszünk.

Sütök valamit, főzök, elmegyünk sétálni, korcsolyázni, ilyesmi. :)

2017. nov. 23. 10:29
 20/24 anonim ***** válasza:
50%

18-as, a karácsony NEM keresztény ünnep, és semmi köze Jézus születéséhez.

A karácsony eredetileg a napfordulóhoz kötődő pogány ünnepet jelölt.

2017. nov. 23. 10:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!