Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Egy jó sógyurma recept?

Egy jó sógyurma recept?

Figyelt kérdés

Szeretnék karácsonyi dekorációt készíteni (karácsonyfadísz stb). Több helyen láttam nagyon szépeket. Engem olyan recept érdekelne, amivel könnyen dolgozhatok, egyszerű összeállítani.

Igazából találtam egy receptet, de ide sok összetevő kellene (ami nincs itthon sajnos) [link]

Ehhez hasonló receptet írna valaki? előre is köszönöm :)

2017. nov. 14. 09:07
 1/6 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

ez a kettő tuti recept

2017. nov. 14. 10:14
 2/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm! :)
2017. nov. 14. 11:01
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Én olyan sógyurma receptre emlékszem, ahol nem volt így "megbonyolítva" hogy ennyi gramm, meg annyi gramm.

Én úgy tudom az eredeti receptet, hogy két rész liszthet egy rész só kell + annyi víz, amitől gyurma állagú lesz. Sógyurma bárányokat készítettem így régen.

Amit linkeltél, az nem sórgyurma. Ilyen szódabikarbónás keverékből is készítettem karácsonyfa díszeket, érdemes kipróbálni, mert nagyon tartósak. Kb. 3 éve készítettem őket, és még mindig használhatóak, nem morzsólódtak szét.

A sógyurma szerintem nem ennyire tartós, hacsak le nem kezeled lakkal.

2017. nov. 14. 13:31
 4/6 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy kipróbálom majd a szódabikarbónás verziót is. Ahogy elnéztem szép fehérek lesznek a díszek, amik ilyen módon készülnek (és persze nem utolsó szempont a tartósság is). Köszönöm a hozzászólásokat/tippeket! :)
2017. nov. 14. 13:48
 5/6 anonim ***** válasza:

Ilyenre gondoltál?

[link]

2017. nov. 14. 15:46
 6/6 A kérdező kommentje:
Igen! :) Amit linkeltél ott is nagyon jó ötletek vannak. Köszönöm szépen Mindenkinek a segítséget (mentek a zöld kezecskék).
2017. nov. 14. 16:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!