Tudnátok "mondani" finom, viszonylag könnyen elkészíthető, karcsonyi lazac-recepteket?
Elkészítés:
Kevés megolvasztott vajon a megsózott, borsozott lazacszeleteket hirtelen kisütjük, tálra szedjük.
A visszamaradt vajban megpároljuk a finomra metélt mogyoróhagymát. Mielőtt megpirulna, hozzáadjuk a megtisztított, felaprított gombát. Néhány másodpercig együtt sütjük, majd beleöntjük a paradicsomszószt, megszórjuk a finomra metélt petrezselyemmel, sóval, borssal ízesítjük. Rövid ideig főzzük, majd hozzáöntjük a tejszínt, ami kicsit besűríti a mártást.
Az öntetet ráöntjük a lazacszeletekre. Rögtön, még forrón tálaljuk petrezselymes burgonyával.
50 dkg friss lazac
30 dkg gomba
4 mogyoróhagyma
3 dl paradicsomszósz
petrezselyem
bors
25 dkg vaj
5 dl tejszín
só
A só leginkább Bonduelle legyen.
4 szelet lazac filé (500 gr)
5 ek olívaolaj
1 citrom leve
citromkarikák
2 gerezd fokhagyma
só
bors
pici vegeta
apróra vágott friss bazsalikom (de jó a szárított is)
Az olívaolajat keverd össze a citromlével, sóval, borssal, pici vegetával, add hozzá az áttört fokhagymát és az apróra vágott bazsalikomot. A halat tedd egy edénybe és öntsd rá a pácot. Hagyd benne pár órácskára. Fogj egy fóliát, tedd rá a halszeleteket,tegyél mindegyikre citromkarikákat, locsold meg a tálkában maradt páccal (ha maradt), és jó szorosan csomagold be. Tedd 200 C-ra előmelegített sütőbe és süsd kb 20 percig.
Én tavaly ehhez hasonlót csináltam meg karácsonyra. Max. egy fél órát élt úgy, hogy a levessel kezdtünk, aztán jött ez a finomság. Nagyon finom, és üdítő, a citromos íz pedig enyhén, de nagyon perfektül kijön benne.
Köretnek burgonya, kb bárhogy, vagy rizs, szintén bárhogy ajánlott. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!