Ti mivel szoktatok készülni karácsonyra, hogy még hangulatosabb legyen az ünnep?
Én is nagyon szeretem a karácsonyt, pont ma gondoltam rá, hogy nemsokára megint karácsony lesz. Már kezdek gondolkodni a karácsonyi ajándékokon. Általában novemberre már mindent megveszek, amit lehet, hogy decemberben ne kelljen már semmin sem idegeskedni és kapkodni, mint a legtöbb ember, hanem csak élvezzem a jó hangulatot és várjam nyugodtan a karácsonyt.
Nem szeretem a túldíszítettséget. Asztaldíszt szoktam, és persze a fát. Időnként lecserélem a díszeket, hogy ne legyen mindig ugyanaz, vagy a meglévőkhöz veszek pár újat.
Idén valami új sütit szeretnék, a régieket már unom. Addig még van időm próbálgatni, gyakorolni.
Karácsonyi filmek, karácsonyi zenék. A karácsonyi zenék folyamatosan mennek nálunk, miközben sütjük a mézeskalácsot. Díszíteni mi inkább csak szenteste napján kezdünk el, de néha vágunk hópelyheket az ablakra és akkor az is hangulatos. Sokan már karácsonyi pulcsikban járnak, engem az is fel szokott dobni, ha látom. Rénszarvasos pulóver meg ilyenek.
Egyik ismerősöm titkos mikulást szokott játszani. Amikor nem figyeltünk mindig ott hagyott valami kis ajándékot (csoki, cukor vagy azok a 200 forintos kicsi hóemberek) valamilyen jól látható helyen, hogy megtaláljuk.
Órákig tartó barangolás Zürich óvárosában, forralt borral, közben már nézzük az ajándékokat egymásnak.
22-23-án elkezdek sütni. Nem nagy dolgokat, bejgli (két fajta), meg kis apróságok (hókifli, me valami sós), ilyesmi.
Ebédötlet meg ketten találjk ki a párommal, lehet rákok lesznek, vagy kagyló (annyira nem halas). :)
Ja, és 24-én fadíszítés.
Az az első közös karácsonyunk, tavaly még külön, a családunknál voltunk Magyarországon.
Most a két ünnep közt látogatunk haza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!