Csak én vettem észre, hogy már nem ünneplik annyira a karácsonyt, és az egészet úgy fogják fel, mint egy kötelező feladat?
A te lakóhelyeden így van biztosan, nálunk azonban majdnem minden házat kidíszítettek, mindenhol fények, meghitt hangulat. A munkatársaim is ezerrel készültek én nem látok változást.
Sajnálom, hogy nálatok nem volt közös karácsonyi vacsora, ez majdnem mindenkinél van, csak ott nincs, ahol az egyik fél dolgozik, mert pl orvos és ügyelnie kell..
Nálunk ez szerencsére nem így van.
Van közös vacsora,beszélgetés,társasjáték,feldíszített házak :)
Mi olyankor hetekkel karácsony előtt meg vagyunk őrülve, készítjük a sütiket pár nappal előtte, aznap csomagoljuk az ajándékokat egyszerre, díszítjük a fát, a házat, az asztalt is. Karácsonyi gyertyákat készítünk. Nálunk tipikusan megy vacsoránál a nóta tévé meg ezek:D Nagymama is jön kajálni, mindenki boldog, beszélgetünk a finom kaja mellett. Én már augusztusban elkezdek készülődni, mindent megtervezek, hogy tökéletes legyen. Most is itt ülök karácsonyos pólóban:D Imádom a nyarat, de ha már nyár vége van, akkor számolom a napokat az ünnepig.
A legnagyobb feladat az enyém, tehát a sütik nagy részét én csinálom, ház belsejét teljesen kidíszítem.
Nálunk is szerencsére nem így van.
Beszélgetünk,nevetgélünk,éneklünk.. :)
És próbáljuk néha követni a régi népi szokásokat :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!