Egyedülálló nő vagyok, külföldön élek, és most először gondolkoztam el azon, hogy mi lenne, ha idén kihagynám a családi karácsonyt. Egyrészt mert nem lenne olcsó mulatság, de azért is, mert egy rémálom a karácsony előtti pár nap, ami csak arról szól, hogy csillogjon a lakás és minden "tökéletes" legyen, és anyám az őrület határáig képes fokozni a készülődéssel kapcsolatos stresszt. Dirigál nekem és tesómnak (25-30 közöttiek vagyunk mellesleg), hogy takarítsunk reggeltől estig, és tavaly amikor mondtuk, hogy ebből elég, és amúgy sem büntet meg a Jóisten ha nincs letörölgetve szentestére minden polc, akkor teljesen összetört hogy mi összefogtunk ellene és "elbeszélgetett velünk", hogy nézzünk magunkba. Már előre félek előhozakodni azzal, hogy idén kihagynám ezt. Valami tipp arra, hogy elkerüljem, hogy teljesen kiboruljon a bili?
Én is külföldön élek, és én sem megyek haza karácsonykor mindig.. Azt mondom, hogy hajtás van, nem kaptam szabadságot. Ezzel nem tudnak mit kezdeni, mert otthon is sok helyen így van.
2017. jún. 6. 09:11
2/20 anonim válasza:
nem
2017. jún. 6. 10:13
3/20 anonim válasza:
Ha ilyen a helyzet, akkor nem önzőség. Teljesen tönkreteszi anyukád a hangulatot ezzel a hozzáállással.
2017. jún. 6. 11:11
4/20 anonim válasza:
Menj haza, de csak 24-én toppanj be, mert "nem kaptál előtte szabit". Szenteste csak nem állna neki takaríttatni veled.
2017. jún. 6. 11:51
5/20 anonim válasza:
Nem értem miért kell kiborulni ha egy felnőtt gyerek nem megy haza karácsonyra. Én hasonló helyzetben vagyok, soha nem megyek haza mostanában karácsonyra, mert kórházban dolgozom és inkább megéri dolgozni dupla fizetésért, mint venni dupla áron repjegyet, imádkozni, hogy ne legyen túlfoglalás (egyszer nem fértem fel, mehettem később, így 24-én délután érkeztem, amikor már vonat sem járt, jöhettek fel értem). Plusz minden zárva van, állandóan rohanunk másokhoz, sokszor számomra totál semleges ismerőshőz.
Én általában november végén megyek, viszek ajándékokat, karácsonykor pedig skypeon beszélünk.
2017. jún. 6. 12:26
6/20 anonim válasza:
Nagyon messze még a Karácsony, addig még annyi minden történhet, akár meg is halhat, és problem solved.
2017. jún. 6. 12:48
7/20 anonim válasza:
Szerintem mondd, hogy ugy nez ki, hogy dolgozol, stb... De ugyanakkor menj haza, lazits, menj el egy masszorhoz, stb, es szenteste ess be, hogy:Meglepetes!!!! : )
2017. jún. 6. 13:46
8/20 anonim válasza:
Szerintem nem önzőség, felnőtt ember vagy, azt csinálsz, amit akarsz. :)
2017. jún. 6. 14:13
9/20 anonim válasza:
Általában a döntéseinket önzőség vezérli és ez nem baj.
Mondd azt, hogy dolgoznod kell, kész.
2017. jún. 6. 16:10
10/20 anonim válasza:
Az önzőséggel nincs baj, ha egészséges szinten van, direkt kell. De lássuk be, a leírás alapján neked alapos okod van nem hazamenni. Ez nem karácsony, szeretet, család, csak stressz és elvárások, enyhe szülői terror...
Én nem hazudnék, a saját büszkeségem annál többet ér és minek is? Simán megmondanám, hogy nekem ez nem hiányzik, max. vacsorára megyek, viszem magamat és még italt és esetleg mást is, de számomra felesleges munkát nem vagyok hajlandó végezni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!