Családon kívül nem divat a karácsonyi ajándékozás már?
Családom már nincs, így karácsonyra idén azoknak adtam apróságokat, akiket a barátaimnak tartok, illetve annak, aki tetszik.
Mindegyikük zavarba jött, hogy hát ő nem hozott nekem, de gáz, ő nem gondolt rá.
Én nem tartom gáznak, de mostanra ennyire ciki lett ajándékozni, ha valaki nem családtag?
Én szeretnék örömet szerezni, időt tölteni az általam szeretett emberekkel úgy is, hogy nincs családom. Ez kínos most már? Utána az egész beszélgetésben többször felhozták, hogy "na majd hozok neked én is valamit" pedig egyáltalán nem tettem szemrehányást.
Vőlegényem családjára elment 12ezer forint. Ezért az én anyukámnak vettünk egy 2000 ft-os fülbevalót, és a keresztfiamnak egy 800 ft-os rongyikát. Ha az én családomnak és barátainknak is bevásárolunk, félhavi fizetés elment volna.
A legeslegközelebbi barátaimtól kaptam ajándékot, de venni már nem tudtam semmit:(
Ha tele lennénk pénzzel, tudtam volna mit venni, de így már a családomra se jutott pénz, barátokra főleg nem. Ezért nem szokás Magyaro. annyira barátoknak vásárolni.
Én adtam a haverjaimnak ajándékot. Egy kis bébisüvegbe raktam fahéjas mogyorót. Ez kb egy ezres volt (5főnek ), tehát nem lehetetlen olcsón "megúszni". Szerintem az a probléma, hogy sokan nagy, drága ajándékot akarnak venni, mert hogy az olcsó ajándék "gagyi".
Szerintem ez a baj, meg persze amit az első írt, :)
Nem ciki, de ha eddig nem adtatok sose egymásnak, akkor biztosan meglepődtek. Inkább azt érezték cikinek, hogy ők nem vettek semmit, mert általában ez kölcsönös szokott lenni.
Nekem van egy-két barátom, akikkel ajándékozunk, de máskor is szoktunk, szülinap, névnap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!