Ki van még így ezzel?
Az ünnep lényege, hogy Jézus megszületett, aki elhozta a szeretetet és a fényt a Földre. Csak ugye az embereknek ez nem kellett és keresztre feszítették.
No, ezt ünnepeljük karácsonykor a fény és a szeretet születését. Csak ugye mára túlmisztifikálták az egészet. Sokan vallást raknak bele, sokan drága ajándékokat. Sokan azt hiszik ez valami nyugati ünnep, ami csak a pénzről szól.
Rokonok, barátok, családtagok összegyűlnek, és eltöltenek egy szép napot, estét együtt. Beszélgetnek, jól érzik magukat, emlékeznek a régi időkre, mittudomén.
Azért szokott karácsonykor (is) felerősödni az anti karácsony kör, mert sokan hadilábon állnak a szeretettel. Önmaguk szeretetével, mások szeretetével, embertársaik szeretetével, elfogadásával. Na ezért utálják sokan a karácsonyt, mert nem igazán szeretnek senkit, de még magukat sem.
Akinek nem inge... És nem vagyok vallásos, mielőtt valaki elhordana ennek annak.
Én utálom a karácsonyt.( tudom, nyugodtan lehet lepontozni, cseppet sem érdekel..) Számomra ugyanolyan unalmas nap mint az év többi napja... Ráadásul egyszerűen undorodom, mikor azt mondják a Karácsony bizony a szeretet ünnepe... Igen? és a többi napon utáljuk egymást? Meg olyan erőltetett az egész... Mellesleg ateista vagyok mióta megszülettem, szóval én nem hiszek a vallási tartalmában sem.
18/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!