Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Ha azt mondod a gyerekednek,...

Ha azt mondod a gyerekednek, hogy kap X összeget Karácsonyra, beleszólsz, hogy mire költheti? Ennek csak szerintem nincs semmi értelme?

Figyelt kérdés

A féltestvérem kap Karácsonyra 100 ezerért valami kütyüt és apa mondta, hogy akkor én is ilyen értékben kérhetek ajándékot/ajándékokat, vagy ideadja a pénzt és vegyem meg. Mondtam, hogy ne, mert imádok ajándékokat bontogatni és ma meg is találtam, mit kérek. Egy sminkcsomagot, ezt [link] , ez átváltva kb 85 ezer. Alapból sokat sminkelek, szeretek is és elég minőségi dolgaim vannak. De a Kylie Cosmetics-et eddig nem használtam, annyira nem voltam elájulva tőle. Aztán nemrég az egyik barátnőmnél használtam a szemhéjpúdereket és az egyik rúzst, azóta az oldalt böngészem, hogy miket rendelhetnék. Ráakadtam a fent linkelt boxra és ma kezdték el a nemzetközi szállítást, mondom ez pont jól is jön, legalább nem kell szenvedni a postával (egy kint élő barátnőmhöz akartam rendelni) és 100 ezer alatt van. De apa hallani sem akar arról, hogy ő sminkre ennyit költsön, meg hogy ő normális ajándékra gondolt. De nekem ez a "normális", én elkötök sminkekre simán ennyit. És most ezen megy a vita, mert mondtam, hogy jó, akkor adja ide a pénzt inkább. De most erről hallani sem akar...

Egyszerűen nem értem ezt a logikát.

Nem lenne azzal baj, ha nem 100 ezer lenne a keret, mert mások által megvan mindenem, amit akarok (17 éves vagyok, szóval nem dolgozom). De ha meg mondja és napi 3-szor felhív, hogy kitaláltam-e már, akkor ne akadjon ki azon, amit szeretnék...

2016. dec. 7. 21:50
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
63%

Igen mint irják nem erről kellene szólni az ÜNNEPnek. Nálunk is furcsának találták mikor kérdezték hogy mit kap ez vagy az. SEMMIT. Itt nálunk egész évbe azt kap mindenki amire szüksége van. Nem többet. Most azért nem fog senki mindenféle marhaságot meg giccset venni mert karácsony van. Van olyan ajándék a gyereknek amit még ki se bontott olyan hülyeséget kapott régebben. Csak azért mert kötelező volt az ajándékozás, Na ez itt megszünt nálunk.

De kedves kérdező ha egyszer veszed a fáradságot és megnézel egy olyan nőt aki több évtizede sminkel, rájössz hogy mennyire tönkre tudja tenni a bőrt ez a sok vegyi .anyag.

2016. dec. 8. 06:20
 12/18 anonim ***** válasza:
88%

Egyrészről: ha ajándékot akarok adni, nincs ötletem, és ilyen ajánlatot teszek, mint neked apukád, akkor nem szólok utána bele (normális határokon belül - drogot nyilván nem vennék :D), hogy mire költi a pénzt.

A másik oldalról biztos inkább meglepetést akarnék adni. Ha már ennyi - véleményem szerint rengeteg - pénzt szán erre, akkor ennyiért biztosan ki tudnék találni valamit, aminek én úgy gondolom, hogy hosszútávon több értelme van, és meglepetésként a fa alá tudom tenni.

2016. dec. 8. 07:53
 13/18 anonim ***** válasza:
45%

Az ajándékba adott pénzt, a zsebpénzt nem szoktam meghatározni, mire költse a gyerek - így tanul meg saját tapasztaltból a pénzzel gazdálkodni.

*

Csak kérdezem kíváncsiságból: mi vagy te egy bohóc? ez kabaré, hogy ennyit sminkelsz 17 évesen - a fiatalság szép, ahogy van, nem kell tatarozni, ahogy egy új szép épületet sem kell aládúcolni és tatarozni.

2016. dec. 8. 08:48
 14/18 A kérdező kommentje:

Csak az a baj, hogy apa nem ismer egyáltalán és úgy nehezen tudna olyan meglepetést találni, aminek tényleg örülök.

Utolsó, szerintem attól senki nem bohóc, hogy igényesen és szépen tud sminkelni.

2016. dec. 8. 09:09
 15/18 anonim ***** válasza:
67%

Pár hónapja láttam a national geog.. csatornán, hogy egy márkanévvel mennyire belehet hülyíteni az embereket. Pont egy rúzzsal csináltak egy kísérletet. Vettek egy rúzst ami a statisztika alapján sokan veszik, bár nem egy ismert márka név. Majd megkérték egy ismert céget, hogy adjon a rúzsnak márka borítást. Majd felkértek számos hölgyet, hogy mondjanak véleményt a 2 rúzsról. Az egyik a kevésbé ismert márkás rúzs, a másik ugyanaz a kevésbé márkás rúzs, csak éppenséggel márka nevet kapott, vagyis új csomagolásban volt. Ha jól emlékszem 100 nőt kértek fel, ebből talán 10 aki nem látott különbséget, volt aki meg is jegyezte, hogy olyan mintha a két rúzs egyforma lenne. De a többi nő teljesen el volt ájulva a márkás rúzsért, mert szerintük jobb mint amit eddig használtak. (amit eddig használtak az volt a kevésbé márkás rúzs)

Szóval megállapították, hogy az emberek 80-85%- csakis a márkát nézi, és ezért őket könnyebb is becsapni...

Valahogy nekem ez az érzésem egy 100 ezres sminkkészlettel kapcsolatban. Azért mert Kyle cosmetics a neve, nem hiszem, hogy megéri az árát. Ennyi pénzből egy jobb minőségű de kevésbé vagy más márka nevű sminkkészletből háromszorosát veszed. AZért ezen nem árt elgondolkodni.

Meg még valamit.

Lehet te szépnek tartod magad, hogy 17 évesen ennyire sminkeled magad, de a bőröd 40-50 évesen borzalmas lesz majd. Ezt is mérlegeld. A bőrnek sem tesz jót az állandó smink.

2016. dec. 8. 09:13
 16/18 anonim válasza:
Biztos nem vennék ennyi pénzért sminket egy 17 éves gyereknek
2016. dec. 8. 19:17
 17/18 anonim ***** válasza:

Óvatosan kezelve ezt a kérdést, én azt gondolom, hogy léteznie kell kompromisszumnak. Neked a smink fontos, ezt valahol édesapádnak is értenie kéne (veszekedés nélkül), de ha nem akar beleegyezni, hát akkor add be a derekad te magad! Biztos van más is, amire vágysz.

A kérdés alapjára válaszolva, ha nekem merülne fel egy ilyen lehetőség, már úgy értem, ha nekem lenne egy annyi idős gyerekem (most semmilyen idős nincs), bizonyos határokat szabnék, közösen leülnénk, megbeszélnénk, hogy mi az, ami belefér, és mi az, ami nem. Fordított esetben, tehát, ha nekem kéne választanom, valószínűleg én is valami "kütyüt" kérnék.

Próbálj leülni és beszélni vele! Ne a veszekedésről szóljon a Karácsony!

2016. dec. 9. 09:37
 18/18 A kérdező kommentje:

Nincs semmire szükségem.

Új macbookot kapok a ballagásra, így azt felesleges most megvenni.

iPhone-t is ősszel kaptam.

Nyáron lett felújítva a szobám, új benne a tv, a házimozi, minden.

Meg én amúgy sem vagyok ilyen "kütyüfan", hogy mindig nézem, mi a legújabb, stbstb.

Az Apple és a Sony az, amihez ragaszkodok és ennyi.

Minden mást megkapok anyáéktól, ahogy kifizette ezt a sminkcsomagot is, miután apa nem volt hajlandó.

2016. dec. 9. 10:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!