Valaki elôrejelzés? Karácsonkor hó?
Figyelj, ha akarod, akkor én mondhatom azt, hogy "van egy olyan különleges érzésem, hogy ezúttal fehér karácsony lesz", tudom, hogy ezt szeretnéd hallani, de ettől még nem lesz igaz. ÉN IS a fehér karácsonyt szeretem. ÉN IS utálom, amikor nincs hó. ÉN IS imádok havat lapátolni, szánkózni, hóbunkert építeni, nézni, ahogy nagy pelyhekben szállingózik a hó, minden megnyugtató fehér, miközben kakaót iszom az ablak mögött.
De ettől még sajnos az a szomorú igazság, hogy az elmúlt évek tanúsága alapján nem lesz. Miért? Mert egyszerűen az a tendencia figyelhető meg, hogy évről-évre magasabb az átlaghőmérséklet már vagy 16 éve, és folyamatosan dőlnek meg a melegrekordok. És nem viccből írtam, amit Európával meg Amerikával kapcsolatban írtam: már évek óta az a tendencia, hogy Európában egyre kevesebb a hó, Amerikában meg egyre több. Utálhatsz érte, lepontozhatsz érte, de sajnos akkor is ez az igazság. Tíz éve kb. minden évben szurkolok, hogy fehér karácsony legyen, de sosincs, akármennyire is akarom. Gyakran még olyan helyeken sincs hó, ahol eddig általános volt, pl. a hegyekben. Úgy tudom, az Alpokban is elég aggasztó a helyzet, egyre többet kell hóágyyúzni. Tudom, hogy szar, de ez van. Aki garantáltan havat akar látni, annak sajnos Erdélybe vagy Szlovákiába kell mennie.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!