Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Mit jelent számotokra a...

Mit jelent számotokra a karácsony? Hogyan élitek meg? (kicsit kifejtősebben, kíváncsi vagyok ki hogy gondolja)

Figyelt kérdés
2016. dec. 4. 12:31
 1/4 anonim ***** válasza:
alig várom hogy vége legyen,nagyon szar érzés évröl évre magányosan megélni az utcán egyedül család nélkül..
2016. dec. 4. 12:47
 2/4 anonim ***** válasza:

Imádom a karácsonyt, főleg mióta a párommal élek. Azelőtt a karácsony semmiről nem szólt. Semmi extra, egy fa, néhány édesség, pocsék filmek a tv-ben.

Jelenleg: már novemberben karácsonyi zenéket dúdolok, advent első vasárnapján feldíszítem a lakást, girlandok, gömbök, apró mikulás figurák. Imádom az ilyen holmikat :D Szeretem mikor a boltokban egyre több ünnepi téma jelenik meg. Pénzem soha nincs költekezni, de a látvány is eléggé feldob. Ünnepekre mindig ugyanazt az édességet csinálom ez már hagyomány. Idén új hagyományt teremtek. 24-25-26 reggelén bejgli + forró csoki lesz a reggeli és végre sikerült normális mikulás sapkát szereznem. A 3 nap elmaradhatatlan kiegészítője lesz. Mindig meglepem magam 2 könyvvel és az ünnepek alatt olvasom el. Az idei adag már egy hónapja meg van... Nagy a kísértés :D.Ajándékok terén nem nagyon vagyunk eleresztve. Általában soha nem megletés ki mit kap, de a fa alatt van vmi kis apróság mindig. Soha nem költök kajával, nasival, ajándékkal együtt véve 30.000 ftnál többet. Szóval abszolút nem az anyagiak számítanak.

A szenteste csendben telik itthon, a másik két nap családlátogatás a házi gazdák ēvente variálódnak. Idén nem én vagyok a soros.

Szóval én a karácsonyimádók táborát népesítem. És számomra nem létezik az a fogalom, hogy giccs, ha karácsonyról van szó.

2016. dec. 4. 17:47
 3/4 anonim ***** válasza:

Én imádom a karácsonyt! :) Már októberben (nyugodtan hülyének lehet nézni miatta) karácsonyi zenéket hallgatok, karácsonyi filmeket nézek. A drágább ajándékokat már beszereztem október-november környékén, tehát már csak az apróságok vannak hátra, amiket most pénteken veszünk meg párommal. Sajnos még külön lakunk, de így is közösen ajándékozunk mindenkit. Advent első vasárnapjára már feldíszítettük a házat anyával. Szenteste mindenki otthol van. Reggel még gyorsan felseprek, felmosok, míg alszik mindenki, ha felkeltek akkor még egyszer átporszívózom a szőnyegeket mindenhol. Mikor apa meghozza a karácsonyfát (Dec. 24-én délelőtt már potom pénzekért el lehet hozni azt ami előző nap 7-8000be került volna, tehát így sokkal jobban megéri), akkor feldíszítem, addig apa elkezdi főzni a halászlevet, anya csinálja a köreteket. Ha kész lettem a fával, akkor elkezdem panírozni a húsokat és a halakat. Paprikás-lisztes halat is szoktunk csinálni , de azt közvetlenül tálalás előtt, hogy jó ropogós legyen. Mire kész leszünk mindennel, már délután 4óra körül van. Utána megterítünk, elmegy mindenki fürdeni, felöltözünk szép ruhába, mindenki berakja az ajándékokat a fa alá. Megérkezik mama is, és leülünk enni. Csodálatos :) Halk karácsonyi zene szól a háttérben, beszélgetünk, nevetünk, eszegetünk. Volt olyan, hogy annyira belefeledkeztünk beszélgetésbe, hogy az ajándékokról teljesen meg is feledkeztünk. :D Nálunk egyáltalán nem az ajándékokról szól az ünnep, de mivel mindannyian szeretünk örömet okozni a másiknak, így megmaradt az ajándékozás része is.

Másnap én megyek a barátoméknál, onnan elmegyünk a templomba, majd ha hazaértünk megebédelünk, és ajándékozunk. Délután társasozunk mindannyian és este megint közös vacsi.

26.-án barátommal együtt jövünk haza és átadjuk a mi ajándékainkat szüleimnek. Aztán közös ebéd megint , itt is társasozunk, filmeket nézünk közösen.

Imádom a karácsonyt! :)

2016. dec. 7. 07:16
 4/4 anonim ***** válasza:

Nekem a Karácsony szeretete gyerekkorban kezdődött. Mindig nagy varázslat és mese volt az egész, egy külön világ képződött bennem a Család+Karácsony köré. Ez mindig szent és sérthetetlen mind a mai napig. Felnőtté válásommal ez azzal jár, hogy rogyásig díszítem az egész házat, még a szüleimnél is. :D mint az előttem lévő hozzászólók, felnőttként is októberben már várom a Karácsonyt. Tulajdonképpen onnantól hogy már a táj kezd kopaszodni (mert a sárguló őszt is nagyon szeretem). Ilyenkor minél szürkébbek a hétköznapok annál több mécses ég az asztalokon, égősor is előkerül és a karácsonyi dalok.

Felnőttként gondolkodtam azon hogy vajon ki miért nem szereti vagy szereti a Karácsonyt. Nekem mindig is a szívemcsücske lesz az összes ünnep közül. Ilyenkor együtt a család, nevetgélünk, jókat eszünk, és a többi jó dolog. Olyan ez, mikor az ember nagyon de nagyon jól érzi magát. Elégedett, boldog, örül. Biztonságban érzi magát, azok között akiket a legjobban szeret. Miután már én is elkezdtem ajándékokat adni, rájöttem hogy én lehetnék tulajdonképpen a Mikulás. Nagyon szeretek ajándékot adni. Ráadásul sokat! Tini koromban az összes pénzemet erre költöttem, és már Novemberben minden este elővettem kinek mit adok, és ha úgy láttam xy nem kap még elég ajándékot már mentem másnap iskola után a karácsonyi vásárba hogy kipótoljam azonnal a hiányt. :D Azóta ezt nem az ajándékok mennyisége mint inkább a minőségében igyekszem ellensúlyozni. Már hónapokkal előbb elkezdem figyelni azt, akit ajándékozok. Miket mondd, mire vágyik. Nekem nagyon fontos hogy olyat adjak aminek tényleg örül. Mert nem letudni akarom hanem örömet okozni! :) Persze tisztában vagyok azzal hogy a Karácsonynak nem ez a lényege, de a lényeg az, ami adja a Karácsony szeretetét nálam tehát a Családi melegség és szeretet, összetartozás érzése (!)... Évekig sőt könyvet tudnék írni arról miért jó (nekem) a Karácsony.... ebből levezetve hogy mások akik nem szeretik vajon miért nem szeretik. De erre nem térek ki, mert az olyan szomorú. Szóval gyújtok is pár mécsest... :D

2016. dec. 14. 19:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!