Nálatok milyen az adventi készülödés?
Imádom a Karácsonyi ünnepkört 🎄
Annyira jó a hangulata. Mondható,hogy egész évben ezt az időszakot várom :) A dolgok nagy részét házilag készítem el,koszorú,dekoráció,adventi naptár,ajándékok. Nálunk direkt nem nagy az ajándékozás. Évközben Úgyis megvesszük ami kell,feleslegesen nem kell költeni csak azért mert ajándék kell... A család megszokta,hogy majd én szépen elkészülök Karácsonyig mindennel :) Ők meg örülnek a szuper hangulatnak. Lassan de biztosan haladok hetente aztán egyszercsak úgy december 20 körül elkészülök mindennel 😊 Kifejezetten szokásaink nincsenek.Idén gyökeres fenyőt veszünk 🎄 eddig műfát díszítettünk a környezet miatt 😊 A Kisfiam 2 éves most már ő is aktívan részt vesz a dolgokban. Így kicsit nagyobb is a feladat,hogy átadjam a lelkesedést Neki 😊 Kellemes és lelkes készülődést Mindenkinek 😊
Én rendszeresen újra díszítem a koszorúmat ami egy koszorú forma és sok díszem van hozzá. Egy időben akkora adventi koszorúkat csináltunk hogy egy komplett kisebb de annál nagyobb asztalt elfoglalt :D a koszorú volt 1 méter átmérőjű :D Szerencsére nagy ház, elfér.
Most már emberléptékűbb koszorúkat csinálok, feldíszítem a házat, karácsonyi girland és égősor, kertben is. Ízlésesen nem giccsesen (már ha a karácsonyi giccsek között van aki meglátja a különbségeket... :D), tehát mindig egy szín vagy dísz típus mentén díszítek, nem összevissza mindent felhasználva. Szeretem ha pazar és gazdag hatást kelt a dísz, tehát sokat használok, Mikulás gyára is megirigyelné.. :D
Mi általában saját kezűleg készítjük az adventi koszorút.
Adventi naptár nálunk annyira már nem divat, mivel a gyerekek lassan felnőttek.
Régen eljártunk éjféli misére, manapság már annyira nem.
Régebben a "Jézuska hozta", most egymást ajándékozzuk meg.
Az adventi lakásdíszítésen advent első vasárnapja előtt túltesszük magunkat, a karácsonyfát 23-án díszítjük fel.
A karácsonyi hangulatot a sütéssel, közös együttléttel, beszélgetésekkel, közös díszítésekkel, karácsonyi zenékkel hozzuk meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!