Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Nálatok milyen az adventi...

Nálatok milyen az adventi készülödés?

Figyelt kérdés
Szoktatok adventi koszorút venni, vagy készíteni? Ha vannak gyerekek, kapnak Adventi naptárat? Megemlékeztek Jézus születéséről? Ki hozza nálatok az ajándékot? Mikor díszítetek? Hogyan hozzátok meg a karácsonyi hangulatot?

2016. nov. 26. 09:13
1 2
 11/14 anonim válasza:

[link]

Imádom a Karácsonyi ünnepkört 🎄

Annyira jó a hangulata. Mondható,hogy egész évben ezt az időszakot várom :) A dolgok nagy részét házilag készítem el,koszorú,dekoráció,adventi naptár,ajándékok. Nálunk direkt nem nagy az ajándékozás. Évközben Úgyis megvesszük ami kell,feleslegesen nem kell költeni csak azért mert ajándék kell... A család megszokta,hogy majd én szépen elkészülök Karácsonyig mindennel :) Ők meg örülnek a szuper hangulatnak. Lassan de biztosan haladok hetente aztán egyszercsak úgy december 20 körül elkészülök mindennel 😊 Kifejezetten szokásaink nincsenek.Idén gyökeres fenyőt veszünk 🎄 eddig műfát díszítettünk a környezet miatt 😊 A Kisfiam 2 éves most már ő is aktívan részt vesz a dolgokban. Így kicsit nagyobb is a feladat,hogy átadjam a lelkesedést Neki 😊 Kellemes és lelkes készülődést Mindenkinek 😊

2016. dec. 2. 15:23
 12/14 anonim ***** válasza:
Szoktunk adventi koszorút csinálni, de nem gyújtjuk meg, mert onnantól, hogy egyet meggyújtottál már mindig csak csúnyább lesz. Kap a gyerek adventi naptárat. Jézuska/angyalok hozzák az ajándékot. Ezt még nem tisztáztuk, de nem kérdezett még rá igazából. 24-én együtt feldíszítjük a karácsonyfát, aztán gyerkőc megrázza a csengettyűt, ez jelzi az angyaloknak, hogy kész a fa, hozhatják az ajándékot.
2016. dec. 9. 18:07
 13/14 anonim ***** válasza:

Én rendszeresen újra díszítem a koszorúmat ami egy koszorú forma és sok díszem van hozzá. Egy időben akkora adventi koszorúkat csináltunk hogy egy komplett kisebb de annál nagyobb asztalt elfoglalt :D a koszorú volt 1 méter átmérőjű :D Szerencsére nagy ház, elfér.

Most már emberléptékűbb koszorúkat csinálok, feldíszítem a házat, karácsonyi girland és égősor, kertben is. Ízlésesen nem giccsesen (már ha a karácsonyi giccsek között van aki meglátja a különbségeket... :D), tehát mindig egy szín vagy dísz típus mentén díszítek, nem összevissza mindent felhasználva. Szeretem ha pazar és gazdag hatást kelt a dísz, tehát sokat használok, Mikulás gyára is megirigyelné.. :D

2016. dec. 14. 23:43
 14/14 anonim ***** válasza:

Mi általában saját kezűleg készítjük az adventi koszorút.

Adventi naptár nálunk annyira már nem divat, mivel a gyerekek lassan felnőttek.

Régen eljártunk éjféli misére, manapság már annyira nem.

Régebben a "Jézuska hozta", most egymást ajándékozzuk meg.

Az adventi lakásdíszítésen advent első vasárnapja előtt túltesszük magunkat, a karácsonyfát 23-án díszítjük fel.

A karácsonyi hangulatot a sütéssel, közös együttléttel, beszélgetésekkel, közös díszítésekkel, karácsonyi zenékkel hozzuk meg.

2019. szept. 1. 12:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!