Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Nagyon gáz, ha 18 évesen nem...

Nagyon gáz, ha 18 évesen nem veszek a szüleimnek karácsonyi ajándékot?

Figyelt kérdés

Tudom, még messze a karácsony, de valahogy ma szóba került és erről jutott eszembe.

A szüleim rengeteget dolgoznak, általában este van 1-2 óra szabadidejük, de ekkor tv-t néznek, alszanak. A kapcsolatunk átlagos, szoktunk nyilván beszélgetni, nevetni, de sosem mentünk/megyünk közös programra, pl színház, mozi, étterem, mondhatni csak egymás mellett élünk.

Nincs hobbijuk, nem sportolnak, nem néznek filmeket, nem olvasnak, a főzés nyűg, anyukám sütni szeret, de bevált recepteket, vagy internetről keres, amit megkíván. Apukámnak aztán tényleg semmi kedvence, édességet nem szereti, italt nem szereti, filmeket soha nem nézett, a tv előtt elalszik, nem sportol, nem olvas, tényleg semmi..

Eddig általában kézzel készítettünk a testvéremmel valamit, mivel amikor vettünk (pl ékszeresdobozt, amire szüksége volt, vagy amilyen parfümöt szerettek volna), akkor húzták a szájukat, zavarban voltak, nem mutatták ki, hogy tetszett volna.

Az évek során az ünnepekre minden lehetőséget kilőttünk, volt fotó, naptár, képkeret, gyertya, édesség, dísztárgyak.

Mivel semmi ötlet nem maradt, nem is tudnék felsorolni semmit, aminek örülnének, ezért komolyan elgondolkodtam azon, hogy idén hagyni kéne ezt az egész ajándékozást.

Ti mit gondoltok erről? Feleslegesen elkölteni pár ezer forintot a semmire? Vagy ilyen embereknek, akiknek semmi szabadidős tevékenységük nincs ki lehet még találni valamit?

(A kérdés pedig azért, mert ha nem kapnak semmit, akkor ismerem őket, főleg anyukámat, hogy nagyon rosszul esne neki, de így, hogy az égvilágon semmit nem szeretnének, csak nekünk okoz fejtörést..)

2016. okt. 17. 17:48
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Én a poén kedvéért kitennék egy nagy lapot a hűtőre kis angyalkás rajzzal és azzal a szöveggel, hogy a jézuska vagyok, mit készítsek neked karácsonyra???

És rögtön kezdhetnéd te a saját kívánságoddal, hogy pl. szentestére kérek fasírtot krumplipürével - vagy amit te szeretnél...

2016. okt. 18. 20:49
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha szoktak kávézni és/vagy teázni, akkor valami fincsi kávét/teát tudtok nekik venni. :) Nem tudom, felétek van-e ilyen, de nálunk van olyan üzlet ahol egyesével csomagolt filteres teát venni úgy, hogy te válogatod össze, milyet szeretnél. Én azokból vettem 40 darabot, mind különböző ízűt! Meg mellé egy fa teatartó doboz, ami pont az ilyen teák méretére van szabva. Nagyon mutatós lett az ajándék és így sokkal jobb is, hogy én válogattam össze, mert az előre csomagolt teaválogatásokban rendszerint csak 4 különböző íz van. Ebben meg 40! :)
2016. okt. 25. 21:19
 13/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, az utolsó válaszból kiindulva kitaláltam valamit, mivel mindketten napi szinten kávéznak, és még hasznos is lesz:)
2016. nov. 3. 16:19
 14/14 anonim ***** válasza:
18 évesen még asszem tanuló vagy, ergó nincs kereseted, a te szülinapi ajándékodnak kapott zsebpénzt meg arra kaptad, hogy arra költsed, amit te szeretnél, amit magadnak szeretnél megvenni, szóval, hogy magadra költsd. Ja meg hát akkor vegyél nekik bonbont, olyat, amit bír a pénztárcád, és tudod, hogy finom. Bár általában a bonbonok finomak. Vagy akkor süssél te anyukád helyett csináld meg a karácsonyi menüt, vagy mittudomén. Vagy csak állj eléjük, és mondd meg, hogy bocsi, de most nem tudnál venni semmit. Ha szeretnek, akkor megértik, ha meg nem szeretnek, akkor minek vennél nekik ajándékot? Azért mert karácsony van? Nanemááá:D És akkor az év többi napján mi lesz, csak azon a 3napos ünnepen szeretjük egymást, mert azt úgy kell, és utána megint jön a veszekedés, hát az nem kell. Amúgy hogyha átlagos akkor az jó kapcsolat, csak időnként odapillantgatok a kérdés leírására. Szerintem egy 18 éves az még gyereknek tekinthető, mert nem tud külön házat venni és mindent fizetni magának. Én soha nem várnék el ajándékot senkitől, pláne nem a saját gyerekemtől, akit szeretek. Nem csak pénzköltéssel lehet a szeretetet kifejezni. Sőt, pl van olyan ember, akinek az ajándékozás nem is tartozik a szeretetnyelvei közé, szóval semmit nem jelent neki. Mármint persze, ha ő kap, és tetszik neki az ajándék, akkor hálás érte, de ő ezt nemigazán tartja szeretetet kifejező eszköznek, se nem tiszteletkifejező eszköznek. Azt kedvességgel kell szerintem pl kifejezni, hogy nem bántjuk meg nem piszkáljuk a másikat, hanem mindig kedvesen szólunk.
2016. nov. 3. 16:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!