Szerintetek nem gáz, hogy ilyet adtak karácsonyra?
Anyukám ajándéka a bátyámtól és az élettársától a gyerekükről készített fotósorozat lett egy snassz fotóalbumba.
Csak nekem ilyen gáz, hogy ezt adták? Any így is sokat segít nekik ők meg egy ilyet adnak.
Ráadásul anyu be is keretezteti a képeket és kirakja a napalpi falára.
Miért gondolja az akinek gyereke születik, hogy utána a képek ajándéok és mindenkinek azt kell nézni?
Kétféle ember van, aki szereti az ilyet, és aki nem. Aki nem szereti annak egyértelműen nem adok ilyet. De vannak azok a nagyszülők, akik nem csak kapni szeretik, de minden második szavuk az unokáról szól. Na nekik szerintem egy ilyen ajándék tökéletes. Karácsony kapcsán voltunk rokonlátogatni. Az egyik rokongyerek 3 éves, még nem sikerült találkozni vele (valahogy nem sikerül összeegyeztetni), de a nagyszülővel jóban vagyunk és a 3 órás látogatás alatt legalább 2 óra arról szólt, hogy a gyerek miket mond, csinál, mennyire cuki és jöttek a képek is. Na ők kb kiugranak a bőrükből ha valamilyen olyan ajándékot kapnak, amin a gyerek szerepel.
Így nem gondolom gáznak az ilyen ajándékot. De ha nem ilyen elvakult nagymama az anyukád, akkor a fotóalbum mellé valami apróságot én adtam volna. Akár házi készítésűt ami anyagilag nem megterhelő. (pl most családban nálunk a gasztroajándékok futnak, birsalma sajt, mézessüti hegyek, házi különleges lekvárok, fűszervajak, fűszerolajak, stb.) Vagy tényleg valami személyesebbet, még mindig jobb, mint egy ajándékutalvány, hogy oldd meg magad... :)
Karácsonykor Jézus születését ünnepli a keresztény világ. Az ajándékozás az e feletti öröm kifejezése.
Magam nem vagyok hívő, mint sok más ember sem, így a család, a szeretet ünnepe ürügyén karácsonyozok.
Soha nem volt szempont az érték, sokkal inkább a személyesség. Nem feltétlenül kell saját kézzel készült dolog, de az ajándékozónak, az ajándékot kapónak legyen valaki köze ahhoz, amit adunk. Én pl. könyvkiadóban dolgozom. Olyan könyvet szoktam adni, amelyben benne van a munkám.
Hogy te fényképeket kaptál? Szerintem ez tökéletes! Nem világsztárok képei, nem a szomszéd megye pékmesterének fotói, hanem a közeli rokonodé. Örülj neki és becsüld meg őket, s azt is, hogy gondoltak rád.
Hidd el, messze még az a kor, amikor instant szeretet áruházi polcokon árusítanak. Persze ízfokozóval és emulgeálószerrel.
Az elég gáz, hogy szerinted ez gáz, s az is szánalmas, hogy az előttem válaszoló le lett pontozva.
Pénzért nem lehet szeretet kapni. Szánalmas az, aki a forintban kifejezett érték szerint méri az ember értékét.
Nagyszülőnek nem olyan vészes ajándék. Bár azért valami személyre szabottabb dolgot is adtam volna a helyükben.
Viszont az tényleg gáz, mikor a kisgyerekesek boldog-boldogtalannak ilyesmit adogatnak. Az összes távolabbi rokonnak, barátoknak, stb. Értem én, örül a kicsinek meg szereti meg én is bírom a kiskölyköt, de nem biztos, hogy lelkesen ki akarom rakni a lakásban és mindenkinek magyarázni, hogy ki fia-borja és miért van ott a képe. Elsuvasztani a szekrénybe meg bunkóság lenne... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!