Mit jelent számotokra a karácsony ünnepe?
Nagyon várom az idei karácsonyt, párommal fél éve költöztünk össze, ez lesz az első közös karácsonyunk.
A készülődés az egészben a legjobb szerintem; közösen fát választani, bevásárolni, feldíszíteni, a vacsorát elkészíteni együtt elfogyasztani. Szerintem a karácsony az ünnepi hangulat miatt olyan varázslatos. Főleg olyanok körében, akiket szeretünk.
számomra azt jelenti, hogy három napig lavírozhatok a családtagjaim között, villámhárítóként, hogy ne legyen állandóan vita. Eddig nem sikerült. Idén se hiszem, hogy menni fog.
Mindenki idegbeteg, elkészül egy rakat kaja, és senki nem eszik csak egy-két falatot.
Az ajándékoknak mindenki láthatóan nagyon örül, aztán másnapra el van rakva valami fiók mélyére.
Lehet menni a rég látott rokonokhoz, amihez dettó nincs kedvem.
Amikor még élt anyám és gyerekek/egész fiatalok voltunk, akkor nagyon meghitt szép ünnepeink voltak.
Amikor a párommal ünnepeltük, kicsit másképpen, de szintén meghitt és szép karaácsonyaink voltak.
Aztán elhagyott. És idén a harmadik karácsonyom, amit a hátam közepére kívánok. Csak lusta pihizés, semmi több. Ezt jelenti.
A feltétlen békés családi szeretetet jelenti számomra! A 29 eddigi Karácsonyom mind pár nélkül töltöttem és az idei sem lesz másképpen. Ettől eltekintve nagyon szeretem, nagyon jó hangulattal tölt el, főleg ha fehér, de oyan már vagy 4-5 éve nem volt errefelé.
Összejön mamámnál 3 fia és családjaik, ott töltjük mind a három ünnepi napot. Ajándékozás nincs nálunk, kivéve a pici gyerekek kapnak, pillanatnyilag van egy 8 éves és egy 1 éves baba. Végig szólnak a legjobb régi Karácsonyi zenék. Minden évben terítéken van, hogy végignézzük a régi Karácsonyi felvételeket, amik 1992-2004-ig készültek.
Szeretném legalább egyszer az életben Norvégiában tölteni ezt az ünnepet, ugyanígy a családdal, csak kiegészülve a sarki fények "társaságával".
Számomra azt jelenti, hogy 2 hét intenzív tanulás mivel nem kell bejárni órákra. És a sürgősségi meg, ahol dolgozom szabadidőmben, tele lesz részegekkel. Szuper.
20/F
Én mindig megpróbálom ünneplőbe öltöztetni a lelkem, annak ellenére, hogy agyamra megy a család, a rohanás, a nyomorgás a boltokban.
Nekem ez a szeretet és a meghittség ünnepe, amikor kicsit megpróbálok más szemmel nézni a családomra.
Az ajándékozást is szeretem, nem az ajándékok miatt, hanem mert örömet tudok vele okozni a szeretteimnek. Ezért választok gondosan mindig, nem pedig egy rohanós bevásárláson bedobálok valamit a kosárba az utolsó előtti nap.
Nekem a finom ebédről is szól, mert mi év közben nem igazán főzünk. Úgyhogy nekem ez is különleges alkalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!