Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Miért válok mindig karácsonyko...

Miért válok mindig karácsonykor gyűlőlközővé és rosszindulatúvá?

Figyelt kérdés
Többen is mondták már, hogy mikor karácsony van, akkor mindig kötekedős leszek, veszekedős, rosszindulatú és gyűlölköző. Ilyenkor mindig van egy személy, akit tiszta szívből gyűlölök és nem mondanám inkább miket tennék vele. Érdekes módon mindig karácsonykor történik ilyen? És feszült a családban a hangulat miattam. Miért van ez? És sajnos el kell ismerni igazuk van és próbálok tenni ellene, de ilyenkor mindig olyan feszült vagyok és nem bírok magammal. Komolyan nem értem ezt, hogy mi hozhatja ki belőlem.

2014. dec. 25. 15:59
 1/4 HangAli válasza:

Szerintem ezt csak Te tudod kitalálni.

Mi azt sem tudjuk, hogy fiú vagy e vagy lány, kiskorú vagy nagyszülő, kik vannak körülötted, hogyan próbálsz tenni a gyűlölködésed ellen, stb.

Ha én lennék Te, akkor valszeg megkísérelném behatárolni, hogy hogyan kezdődik bennem ez a hangulat, milyen momentum váltja ki, és ott kezdeném az *elfojtást*.

Talán azt is hasznos lenne tudni, hogy más ünnepek esetén is előjön-e, ha igen, akkor mi a közös ezekben, ha nem, akkor mi lehet a különbség.

De az is lehet, hogy túlságosan odafigyelsz erre a gyűlölködésre, és szinte már *önbeteljesedő jóslat*-ként jön elő ismételten.

2014. dec. 25. 16:33
 2/4 anonim válasza:
Én is nagyon ingerült vagyok ilyenkor, tuti h azért, mert tele vna a tököm a karácsonnyal és nem bírom nézni ahogy más játsza ezt a sablon szart, nameg akkor leszek aztán pipa vkire, ha az bele akar engem is kényszeríteni vagy megszól h nem vagyok olyan mint a többi.
2014. dec. 25. 16:43
 3/4 A kérdező kommentje:
más ünnepekkor nem jön elő
2014. dec. 25. 17:18
 4/4 HangAli válasza:

A csupa hétköznap unalmas - tehát ünnepekre szükség van.

Ha a más(ok) ünnepe zavar, az nem biztos, hogy az ő hibája/hibájuk - bár azt is elfogadom, hogy kívülállóknak ez lehet zavaró is.

Szerintem nem szabad zavarni mások ünnepét, de magadnak ártasz, ha hagyod magad zavartatni mások ünnepével.

Talán az megvéd majd attól, hogy a mások ünnepe téged zavarjon, ha létre tudod hozni a magad ünnepét, akár velük, akár nélkülük, de mindenképpen mások zavarása és bántása nélkül.

Persze tudom, hogy ez inkább a 2-es válaszadónak szól, de talán a Kérdezőnek is. Ha mégsem, akkor tanácstalan vagyok...

2014. dec. 26. 22:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!