Szerintetek is durva, ha valakinél a karácsonyi vacsora szenteste palacsinta és (házi készítésű) pizza?
Komolyan egy pizza miatt vergődsz, kérdező?
Boldog karácsonyt, és próbálj lazítani, az ünnep igazi értelmét meg próbáld megtalálni, hátha akkor valami értékeset is kap a gyerek, a társadalmilag elfogadott menün kívül :D
Neked nem mindegy ki mit eszik karácsonykor? Örülj neki, hogy van mit ennetek és ne mások karácsonyi menüjén csámcsogj... Neked miért fáj, ha ők jóízűen leülnek pizzát és palacsintát enni?
Szerintem senkire nem kell ráerőszakolni a hagyományokat. Nálunk mindig van töltött káposzta, mert apumon kívül mindenki nagyon szereti, szinte korlátlan mennyiségűt képes fogyasztani belőle a család. Halászlé soha nincs karácsonykor, mert nekünk az bográcsos étel, nyáron este apu és bátyám (a horgászok a családban) nagyon finomat főznek, de nálunk ez nem kapcsolódik a karácsonyhoz. Bejgli szintén nincs, mert a mákos dolgokat ki nem állhatjuk, a diós meg nem játszik, mert én allergiás vagyok rá és nem akarja senki, hogy véletlenül is érintkezzen a többi étellel. Meg annyira nem is szeretik a többiek, hogy érdemes legyen kockáztatni.
A menü általában töltött káposzta, valami krumplis rakott kaja tepsiben (idén például sonka, csirkemell, zöldség és krumpli lesz megrakva és fokhagymás tejföllel leöntve és a tetején sajt), valamint vadas zsemlegombóccal (ezt meg apu és nagypapi imádja nagyon). Süti is lesz két fajta, az egyik sajttorta a másik meg túrós süti. Kis korom óta így van nálunk és nagyon jól szoktuk magunkat érezni.
Boldog karácsonyt!
22/L
Nem. Szerintem nem durva.
Ezek finom ételek, szerintem baromi jól tud kinézni 2-3 tálca különböző ízesítésű pizza. Lehet, hogy egész évben annyi húst esznek, hogy nem lenne annyira különleges, ha ismét hús lenne hússal.
A palacsintát is lehet ünnepien tálalni, csokiöntettel, narancskarikákkal, porcukorral megszórva.
De ünnepi díszek nélkül is el fog fogyni, ha ennyire szeretik.
És hát úgyis esznek minden más finomságot a rokonlátogatáskor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!