Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Ti még hisztek a karácsony...

Ti még hisztek a karácsony szellemében?

Figyelt kérdés
Néha úgy érzem hogy a környezetemben, már csak bennem él az a gyermeteg lelkesedés, amit a kisgyerekek éreznek az ünnep közeledtével. Egyszerűen odavagyok a karácsonyért, még ha évről évre egyhangúbb is. Gyerekes vagyok emiatt?
2014. nov. 29. 19:10
 1/9 anonim ***** válasza:
67%
ahogy felnőtt a gyerek, úgy egyre unalmasabb, monoton. a szokás kedvéért tartva van, de ugyanolyan nap mint a többi, csak karácsonyfa van és ajándékok-különbséggel.
2014. nov. 29. 19:33
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Én is nagyon szeretem a karácsonyt, és szerintem nem vagy gyerekes. :)
2014. nov. 29. 19:45
 3/9 anonim ***** válasza:
0%
A karácsony szellemében? Azt hittem, hogy ezt 10 után kinövi minden ember. Mese habbal.
2014. nov. 29. 21:32
 4/9 anonim válasza:
100%
Nem vagy gyerekes, én 23 múltam és én vagyok a legfiatalabb a családban, de még mindig imádom, és nagyon várom :))) Annyiban változott meg nálunk a karácsony, hogy már nem nagyon ajándékozunk, de nem ez a lényeg, hanem a hangulat :)
2014. nov. 30. 10:34
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Imádom a karácsony! Már egy héttel ezelőtt feldíszítettem hópelyhekkel a szobát, és a teljes házat! Teljesen átjár a karácsony szelleme, sőt még a Mikulásé is, pedig már 19 vagyok , mégis küzdök a gyerekkori emlékeimért, és azért, hogy a karácsonyok, és a mikulás ugyanolyan legyen, mint akkor! Sajnos évről-évre egyre kevesebb sikerrel, de nem mondok le a csizmámba dugott csokimról, és a hatalmas karácsonyfáról sem! :D
2014. dec. 2. 18:28
 6/9 anonim válasza:
100%
Ne aggódj, én már 25 éves vagyok, de még mindig úgy szeretem a Karácsonyt. Már hetekkel korábban elkezdek készülődni, ajándékokat keresek, adventi koszorót készítek még a munkahelyemre is, adventi naptárakat készítek saját kezűleg és a rokonoknak ajándékozom stb. A hétvégén már a mézeskalácsokat is megsütöttem és kidiszítgettem. Szokta is mondogatni a férjem, hogy olyan "kis Karácsony" vagyok :)
2014. dec. 3. 11:26
 7/9 A kérdező kommentje:

Aranyosak vagytok! :)

Én is márciusban töltöm a 20-at, de mindettől függetlenül imádom ezt az ünnepet!!!! :) Csodálatos a karácsony, az illatok a konyhában, a tradicionális karácsonyi ízek, a díszek és a fények, a karácsonyfa! :) De én például azt is imádom, hogy amikor decemberben bemegyek egy bevásárlóközpontba akkor ott is minden ünnepi hangulatba van "öltöztetve"! Ez van, ilyen értelemben én is "kis karácsony" vagyok! :)

2014. dec. 3. 15:43
 8/9 anonim válasza:

Hasonló érzésem van, csodálatos karácsonyaim voltak gyerekkoromban ezt köszönhetem a családomnak, ezek nem múltak el ott vannak a lelkemben ! Ilyenkor más valami a lelkem megnyugszik, nem a monomániást látom ,mint sok ember. Én úgy gondolom ez a nő dolga megteremtse a karácsony hangulatát, fönn tarja a karácsony szellemét, az én családomban a nők nagyon jól csinálták :). Örülj ez van a lelkedben, sok ember ugyan annak látja mint a többi napokat, az ünnepek kellenek az emberek életében, a rituálék sorozata is szükséges még ha minden évben ugyan az is! A Valentin nap, a heloween, stb. ezekkel lassan nincsen gondjuk az embereknek, pedig ezeknek nincs évszázados hagyománya itt nálunk, de a filmekben láttuk hogyan kell... eltanultuk de ez nem monoton... Nem vagy gyerekes

24 L

2014. dec. 4. 00:29
 9/9 anonim ***** válasza:

Regi valaszolok es kerdezo!

Igy lassan 10 ev elteltevel, hogy alltok a karacsonyhoz? Miben valtozott?(csalad, szokasok)

2022. okt. 27. 20:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!