Miert akkora bun egy Muszlimnak ha karacsonyt tart?
Sziasztok!
Muszlim vagyok es Jezusra nem Isten fiakent tekintunk hanem profetakent, szoval vilagos hogy nem unnepelhetjuk a karacsonyt "Isten fia szuletesekent" De ha az adatok valosak es tenyleg azon a napon szuletett Jezus, akkor miert nem "unnepelhetjuk" a profeta szuletesekent? Mindenki pokolba vezeto utkent beszel a karacsony unnepleserol, de ha en tudom hogy nem Istennek a fia, akkor attol mert tele rakom diszekkel es egokkel a hazat miert lennek bunos? Egy e'gosor nem Jezust szimbolizalja, sot semmit sem szimbolizal csak dekoracio, es attol nem leszek se hitetlen sem pedig bunos, hogy feldiszitem vele a hazat pont karacsony idoszakan. A dekoralas semmit sem vesz el a hitembol vagy ad hozza. Nem jelenti hogy elismerem Jezust mint Isten fiat.
Nem bűn, dehogy is! :)
Egy csomó "keresztény" sem azért díszíti fel a házat, mert annyira nagyon hinne Jézusban, (akár prófétaként, akár Isten fiaként). Szerintem szép szokás az ajándékozás, a ház feldíszítése is, szerintem ez ma már nagyon nem vallásfüggő! :)
A férjem muszlim, én nem - mi szoktunk karácsonyfát állítani és ajándékot venni a gyerekeknek. A kicsik nagyon várják és szeretik, mint ahogy a készülődést, mézeskalács sütést és mindent, ami vele jár. Ugyanúgy megtartjuk, mint ahogy pl a ramadánt vagy eid el fitrt stb. A különbség, hogy a karácsony számunkra a szeretetről és a hagyományról szól, nem a kereszténységről.
A mai muszlimok között -minden bizonnyal arab országbeli politikai hatásra- jelen van egy erős Amerika- és Nyugatellenes, antiglobalista, antikapitalista nézet.
Mivel a Karácsony mai ünneplési stílusa egy nagyrészt szekuláris alapokon nyugvó amerikai és nyugat-európai eredetű szokás, valamint fontos szerepet kap benne az ajándékozás és az ehhez szükséges vásárlás, valószínűleg egyfajta Nyugatmajmolást, utánzást vélnek felfedezni benne.
Iránban van is erre egy szó "Gharbzadegi" jelentése kb. "Nyugatőrület". Ezt nem csak a vallásos muszlimok, de sok szekuláris iráni, közel-keleti is rossz dolognak tartja.
Ez gondolom ahhoz hasonló, mint ahogy egyes magyarok rossz szemmel nézik a Halloween vagy a Valentín-nap ünneplését, pedig ateisták.
mi a muszlimok sem ünneplünk a MOHAMMED prófétánk születés napja mert az nem a szunnahből hogy ünnepaljuk .
de ha ünnepeljük a karácsony velük ezt jelenti hogy mi elfogadunk amit hitnek és ez nem lesz jó a muszlimnak.
Ezt olvasd el:
www.miraathpublications.net/wp-content/uploads/2014/12/The-Prohibition-of-participating-with-the-Disbelievers-in-their-Celebrations.pdf
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!