Házasok, nálatok hogy telik a Karácsony? Milyen értékben vesztek egymásnak és a szeretteiteknek ajándékot?
Nem tudom,hogy nálatok ez hogy szokott zajlani,de én már azt veszem észre sokszor,hogy a Karácsony sajnos már nem arról szól,amiről szólnia kellene,hogy együtt a család,mindenki süt valami finomat és örül mindenki hogy együtt töltheti a szeretteivel az ünnepeket.
Nálunk sajnos arról szól (az én szűk családomban),hogy kitalálják a rokonok,hogy ők ilyen meg olyan drága ajándékot szeretnének és szépen leadják nekünk a rendelést. Szerintem nem erről kellene szólnia az ünnepnek,hogy ki milyen több 10 ezer ft-os ajándékot kap.
Csak sajnos az én családom ennyire anyagias,míg a férjem családjában ez teljesen máshogy működik. Náluk maximum 5 ezer Ft értékben vesz mindenki egymásnak ajándékot,mert náluk nem erről szól az ünnep.
Nálatok ez hogy van? Szerintetek mi a normális?
Nem szoktunk ajándékot venni, se karácsonykor, se születésnapkor. Mindig rossz voltak ajándék kitalálásban, inkább kihagyom ezt a stresszt. Persze ha támad valami ötletem, akkor adok ajándékot, de ez mindig apróság, a nagyokról jobb, ha tud az, akié lesz, ő választja ki ésatöbbi, nekem így logikus (más kérdés, ha valaki pontosan közli, mit szeretne).
Az anyósom felé asszimmetrikus a dolog, mert ha nem találunk ki valamit (tavaly egy könyv volt, amiről tudtuk, hogy szeretné, csak nem találja sehol), akkor nem tudunk adni ajándékot, max. a kedvenc csokiját, italát, esetleg sütök nagyon szépen dekorált mézest... Láthatólag nem zavarja, ő viszont a legcsodálatosabb hiánypótló ruhadarabokat s egyebeket adja. Isteni tehetsége van hozzá, hogy azt vegye, ami kell és tetszik.
Gyerekek nincsenek a családban. Az ő esetük persze más :)
Kicsi koromban számomra megvolt a karácsonyfa varázsa s az ajándék öröme, de sosem kaptam valami oltári nagy dolgot, csak pár (nem apró, de nem is nagyon drága) játékot. A drága ajándékok elvárása és a licitálgatás elég csúnya, illúzióromboló dolog számomra, nekem sosem szólna erről az ünnep. De olyat is láttam már itt a gyk-n, hogy a szegény nagyszülők várják el, hogy a gazdag nagyszülők ne vegyenek drága játékot az unokának... :(
Konkrétan mely családtagok adják le neked a rendelést a karácsonyi ajándékra?Mert ez nem derült ki.
Szülő,testvér vagy nagyszülők is?
Gondolom azért,mert az ő gyerekkorukból kimaradt az ajándékozás öröme és felnőttként azt hiszik mindent lehet.
Én biztos elzárnám a pénzcsapot ajándék címén a helyedben kérdező és mindenkinek annyit vennék,ami az erőmből és a pénztárcámból telhető!
Mivel a szüleim éveket és rengeteg pénzt vettek el maguktól a taníttatásomra és a jövőmre én mindig törekedtem arra, hogy apró ajándékokat adjak Karácsonykor,illetve születésnapkor. Nem mondom, hogy kreatív voltam,de legalább mindent gyönyörűen be tudtam csomagolni :D Látom rajtuk, hogy nekik a mai napig tetszik, hogy szépen tudom becsomagolni az ajándékokat és ők örömmel bontják ki,akármilyen 100 forintos apróság is van benne.
A páromnak általában ruhaneműt,v apróbb műszaki dolgot szoktam ajándékozni,amire épp szüksége van. Az általános mindenkinek részemről az alkohol a bonbon és a pipere cucc.Legyen az nagynéni,vagy a szüleim,testvérem.Amikor lesz rá lehetőségem egyszer,akkor festeni szeretnék majd képet a családtagjaimnak,ami majd jól néz ki a lakásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!