Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Házasok, nálatok hogy telik a...

Házasok, nálatok hogy telik a Karácsony? Milyen értékben vesztek egymásnak és a szeretteiteknek ajándékot?

Figyelt kérdés

Nem tudom,hogy nálatok ez hogy szokott zajlani,de én már azt veszem észre sokszor,hogy a Karácsony sajnos már nem arról szól,amiről szólnia kellene,hogy együtt a család,mindenki süt valami finomat és örül mindenki hogy együtt töltheti a szeretteivel az ünnepeket.

Nálunk sajnos arról szól (az én szűk családomban),hogy kitalálják a rokonok,hogy ők ilyen meg olyan drága ajándékot szeretnének és szépen leadják nekünk a rendelést. Szerintem nem erről kellene szólnia az ünnepnek,hogy ki milyen több 10 ezer ft-os ajándékot kap.

Csak sajnos az én családom ennyire anyagias,míg a férjem családjában ez teljesen máshogy működik. Náluk maximum 5 ezer Ft értékben vesz mindenki egymásnak ajándékot,mert náluk nem erről szól az ünnep.

Nálatok ez hogy van? Szerintetek mi a normális?

2014. nov. 4. 10:13
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Egymásnak nem veszünk semmit, vagy csak valami apróságot, inkább közös nagyobb értékűt veszünk. rokonoknak (anyós, após, testvérek) nem veszünk külön, hanem közösen (úgy értem anyósnak veszünk mi ketten, apósnak veszünk mi ketten...), Távolabbi rokonságba ha ellátogatunk, akkor csak sütitálcát viszünk, csak a gyerekeknek veszünk ajándékot.
2014. nov. 4. 11:26
 12/16 anonim ***** válasza:
70%

Nem szoktunk ajándékot venni, se karácsonykor, se születésnapkor. Mindig rossz voltak ajándék kitalálásban, inkább kihagyom ezt a stresszt. Persze ha támad valami ötletem, akkor adok ajándékot, de ez mindig apróság, a nagyokról jobb, ha tud az, akié lesz, ő választja ki ésatöbbi, nekem így logikus (más kérdés, ha valaki pontosan közli, mit szeretne).

Az anyósom felé asszimmetrikus a dolog, mert ha nem találunk ki valamit (tavaly egy könyv volt, amiről tudtuk, hogy szeretné, csak nem találja sehol), akkor nem tudunk adni ajándékot, max. a kedvenc csokiját, italát, esetleg sütök nagyon szépen dekorált mézest... Láthatólag nem zavarja, ő viszont a legcsodálatosabb hiánypótló ruhadarabokat s egyebeket adja. Isteni tehetsége van hozzá, hogy azt vegye, ami kell és tetszik.

Gyerekek nincsenek a családban. Az ő esetük persze más :)

Kicsi koromban számomra megvolt a karácsonyfa varázsa s az ajándék öröme, de sosem kaptam valami oltári nagy dolgot, csak pár (nem apró, de nem is nagyon drága) játékot. A drága ajándékok elvárása és a licitálgatás elég csúnya, illúzióromboló dolog számomra, nekem sosem szólna erről az ünnep. De olyat is láttam már itt a gyk-n, hogy a szegény nagyszülők várják el, hogy a gazdag nagyszülők ne vegyenek drága játékot az unokának... :(

2014. nov. 4. 11:31
 13/16 anonim ***** válasza:
Nálunk a felnőttek 2-3000 Ft értékben kapnak valamit (max. 5000), és a jelenleg konkrétan 1 "gyerek" kap nagyobb összeget támogatásként. A "gyerek" jelenleg első éves egyetemista, okos, céltudatos, kreatív, neki még sok dologra van szüksége az életben, így mind őt támogatjuk jobban :) Nekünk, "felnőtteknek" ilyenkor a legnagyobb öröm a közös vacsora, beszélgetés, a kedvenc, drágább fajta borunk/csokink stb., annak nagyon-nagyon örülünk, jókat beszélgetünk, és ennyi. Mind utálunk plázázni, vásárolgatni, így maga az ajándék senkit sem érdekel, a közös evés-ivás (és meghitt dekoráció) meg játék a karácsony "esszenciája" nálunk.
2014. nov. 4. 12:50
 14/16 anonim ***** válasza:

Konkrétan mely családtagok adják le neked a rendelést a karácsonyi ajándékra?Mert ez nem derült ki.

Szülő,testvér vagy nagyszülők is?

Gondolom azért,mert az ő gyerekkorukból kimaradt az ajándékozás öröme és felnőttként azt hiszik mindent lehet.

Én biztos elzárnám a pénzcsapot ajándék címén a helyedben kérdező és mindenkinek annyit vennék,ami az erőmből és a pénztárcámból telhető!

Mivel a szüleim éveket és rengeteg pénzt vettek el maguktól a taníttatásomra és a jövőmre én mindig törekedtem arra, hogy apró ajándékokat adjak Karácsonykor,illetve születésnapkor. Nem mondom, hogy kreatív voltam,de legalább mindent gyönyörűen be tudtam csomagolni :D Látom rajtuk, hogy nekik a mai napig tetszik, hogy szépen tudom becsomagolni az ajándékokat és ők örömmel bontják ki,akármilyen 100 forintos apróság is van benne.

A páromnak általában ruhaneműt,v apróbb műszaki dolgot szoktam ajándékozni,amire épp szüksége van. Az általános mindenkinek részemről az alkohol a bonbon és a pipere cucc.Legyen az nagynéni,vagy a szüleim,testvérem.Amikor lesz rá lehetőségem egyszer,akkor festeni szeretnék majd képet a családtagjaimnak,ami majd jól néz ki a lakásban.

2014. nov. 4. 13:44
 15/16 anonim ***** válasza:
58%
Nálunk igen szűk a család, gyerekek pedig már (még) nincsenek. Karácsonykor összegyűlünk a szüleimnél a testvéremmel és a párunkkal, visszük a sütit, házi likőrt, eszünk-iszunk játszunk. Abszolút nem a pénz a fontos. Ajándékozni max 1000-2000 Ft értékben szoktunk. Távolabbi rokonsággal nem ajándékozgatunk, barátokkal pedig külön ünnepelünk (általában karácsony előtt vagy szilveszterkor), szintén eszünk-iszunk-játszunk, nagyobb ajándékozgatás nélkül. Szerintem ennek az ünnepnek pont arról kellene szólnia, hogy együtt vagyunk és jól érezzük magunkat, teljesen elrontaná, ha az lebegne mindenki szeme előtt, hogy mennyibe is került az a pár nap..
2014. nov. 4. 13:55
 16/16 anonim ***** válasza:
A férjemmel áltaában nagyobb ajnándékot veszünk egymásnak( tablet, telefon, laptop, ilyesmik), de a családnak általában kisebb dolgok, kisebb háztartási dolgok( szendvicssütő, keényérpirító) vagy piperecuccok esetleg egy pulcsi, sál, ilyesmik.
2014. nov. 4. 15:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!