Hogy telik Nálatok december 24-e?
A fát reggel feldíszítjük, bár lehet, hogy ez megint rám marad :D. Napközben általában unokatesómék meglátogatnak, úgy is ritkán látjuk őket.
Anya kb. egész délután süt/főz, próbálok neki segíteni. Tavaly eléggé félre lett olvasva a leves receptje :D érdekes egy végeredmény lett...
Na mindegy, este összeülünk és megvacsorázunk. Tudni kell, hogy soha nem eszünk együtt az asztalnál ülve. (anya, apa, bátyám, én)
Vacsi után ráveszem őket egy Catan-ra (társasjáték) ami kb. 1-2 óra. Nekem ez a kedvenc részem, mert ez már szokás nálunk, hogy évente egyszer összeülünk társasozni. Ezalatt jól elvagyunk :D nem vagyunk mi olyan komoly család
A végén elmegyek fürdeni, tesóm meg elvan... de már előre tudom, hogy ezalatt a kis idő alatt kerül a fa alá az ajándék :) Mondjuk tavaly elhitették velem, hogy késni fog az ajándék, mert netről lett rendelve, szóval akkor tényleg meglepődtem :)
Szóval ennyi, nálunk így telik a Karácsony :)
Reggel mikor felkelek, apukám általában a VirtualDJ-vel szórakozik és sütit eszik (sokszor a 23-án csinált kókuszgolyóimat:D), utána reggelizek és összerakom a fát (műfenyőnk van). Közvetlenül utána anya adja az utasításaimat:
-takaríts ki.
-mosogass el.
-adj enni a tengerimalacnak.
-vedd le a szekrényből a díszeket.
-Csomagold be az ajándékainkat. (egomán alkat:D)
-Csinálj még kókuszgolyót, apád megette a fél tálcát.
-rakd az akasztókat a szaloncukrokra.
-vegyél ki tányérokat a vitrinből.
És itt kész kifújt. Feladatok elvégzése után géphez ülök, be-be nézek néhány oldalra, online játékra meg stbre. Ez nálam eltart úgy 13:00-tól 15:00-ig. Utána délután háromtól úgy este hatig a konyhában sürgünk-forgunk anyával, sőt van olyan hogy én egyedül csinálok meg egy-egy sütit amíg ő máshol intézkedik, apa még a délutáni szunyáját nyomja. 6-kor mindenki elmegy lefürdeni és ünneplőbe öltözik. kb 7-kor elkezdjük a fát díszíteni. égősor, szaloncukor, csokidísz, üvegdísz, papírdísz, girland, csúcsdísz sorrendben. Behordjuk a gyertyákat, a fa mellett meggyújtjuk őket, de előtte mindenki behordja az ajándékait. Én általában csak behordom az ajándékaimat mikor még nincsenek meggyújtva a gyertyák, és a sötétben ugye nem látják.:D Míg ők is behordják az ajándékokat én megterítek. Utána átadjuk az ajándékokat és örülünk. Mindezek után vacsorázunk gyertyafénynél, utána mindenki pizsibe öltözik, anyáék az ő szobájukban, én az én szobámban tévét nézünk aztán benyomjuk a szunyát és hát nagyjából ennyi:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!