Ti milyen díszeket használtok karácsonykor a házdíszítésnél?
-Mikor kezdtek el díszíteni?
-Mikkel díszítettek mit?
-házilag milyen díszek vannak?
Semmilyent. Nem követjük az amerikai divatot.
Adventkor teszünk az asztalra adventi koszorút, az ajtóra egy fenyőágakból összeállított diszt. Ezt elég a karácsonyvárás hangulatához.
Én már december elején, van, hogy november végén, olyan izgatott vagyok a Karácsony miatt. :D
Boákat, műfenyő ágakat teszünk fel, kis harangot az ajtóra, meg a fényekért is rajongok, azokért a soros izzókért. :D
Nem díszítem a házat, ahhoz nem hiszem, hogy lenne elég pénzem, egy 200 lakásos panelben lakunk :D
De amúgy a lakást sem szoktam nagyon díszíteni. A konyhaablakba akasztok egy papírdíszt (hópelyhek, én csináltam), a gyerekszoba ablakba meg ablakmatricát ragasztok (szintén hópelyhek, ezüst színű, 50 forint volt a 10 darab, mert nyár közepén kiárusításon vettem). Ezen túl pedig van az asztalon Ádventi koszorú. Ezeket az első adventi vasárnapon szoktam kirakni és 24.től a karácsonyfa. A koszorút minden évben én készítem, a karácsonyfán is vannak saját készítésű díszek (régi, gyerekkori díszek, horgolt harangok, csillagok, angyalkák, kukoricacsuhé angyalkák, mézeskalács díszek, szaloncukrok)
December elején
Én díszíteném előbb is, de a párom nem hagyja :D
Lakásban lakunk, szóval csak belülről díszítünk
Izzósorok az ablakra, szobában boák, kis karácsonyi csecsebecsék, hógömb, mécsestartók, karácsonyi asztaldíszek
Én már november közepén neki kezdek mikor állandósul a hó (Németo.) Az ablakokba fényfüzéreket teszek, meg karácsonyi matricákat. Az ajtók köré girlandot gömbökkel, a bejárati ajtóra tél hangulatú kopogtatót, a gyerekszoba ajtóra karácsonyi matricát. A polcokon karácsonyi figurák (angyalkák, hóember, szarvas) csücsülnek, illetve karácsonyi mécsesek. Az asztalon pedig az elmaradhatatlan adventi koszorú. A fürdőben a tükörre is ragasztok hópelyhes matricákat. A nappaliban a falon mézeskalácsfüzér lóg (filcből varrott, nem az ehető :) ). Az erkélyen a korláton meg szintén égő sor van "feltekerve". Én nagyon szeretem a karácsonyt.
Házilag a sólisztgyurmát használtuk eddig a kisfiammal, idén a szódabikarbónásat szeretném kipróbálni. Meg találtam most egy olyan ötletet, hogy a hiányos puzzle-ból fehérre festettek egy párat és hópelyhet csináltak belőle. Idén azt is kipróbáljuk :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!