Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Kinek milyen karácsonyfája...

Kinek milyen karácsonyfája szokott lenni?

Figyelt kérdés

2014. szept. 22. 08:59
 1/9 A kérdező kommentje:
Arra gondolok, hogy fehér égősor vagy színes szokott-e lenni rajta. A díszek milyen színűek? A mostanában divatos 2 színből álló vagy a sok féle színű díszek mellett döntöttetek? Nekünk eddig fehér égősor volt, a díszek pedig arany és piros színűek voltak. De időközben anya lettem :) Kisfiam decemberben lesz 16 hónapos. Nyilván még nem fogja tudni, hogy mi az a karácsony, de valamit biztos érez már majd belőle. Nem tudom egy kisgyereknek melyik tetszik jobban? A mindenféle színű fa vagy a két színű? Nekem mostanában a kétszínű tetszik, de ahogy vissza gondolok a gyerek koromra, akkor a színes égősor ugrik be, meg a színes szaloncukrok.
2014. szept. 22. 09:04
 2/9 anonim ***** válasza:
Nekünk van pár "szet" amit szoktunk váltogatni. Elég nagy a szórás. Van kicsit modernebb az egyszínű égősor és az egyszínű díszek (arany, piros vagy ezüst) de van, hogy a régi, több generációs családi díszeket tesszük fel színes izzókkal. Én azt szeretem a legjobban. A gyerekkoromra emlékeztet. A némelyik dísznek története is van. Pl ez a nagymamáé volt, Ezt a nagypapa vette még szüleimnek, ennek volt egy párja a mit a bátyám lezúzott még gyerekkorunkban, stbstb. Ill szerintem a gyerkőcnek is jobban tetszik a színes :)
2014. szept. 22. 09:48
 3/9 anonim ***** válasza:

Mindenféle. Kétféle égősorunk is van, mindkettő színes. Vannak vegyes díszeink is, meg vannak egyszínűek is (6-os csomagban) de mindet fel szoktuk rakni. Sőt a férjem gyerekkori díszei is fent vannak (amit ők ügyetlenkedtek a suliban valamelyik órán :)

A szaloncukrok szoktak egyszínű csomagban lenni, ezüstben.

2014. szept. 22. 09:55
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Ja és a melyik tetszik jobban egy ekkora kis gyereknek:

Mindegy, csak csillogjon :)

2014. szept. 22. 09:56
 5/9 anonim válasza:
Mi minden evben ujitunk. Tavaly pl kek-ezust volt, elotte szines. Nekem mindenhogyan tetszik:) a kisfiamnak is:) csillog-villog az a lenyeg!:)
2014. szept. 23. 13:52
 6/9 anonim ***** válasza:
Nekem nem tetszenek a színes égők, csak a fehér, és nálunk még igazi gyertya világít, persze nem nagy a fa. Csak addig világít, amíg elénekeljük a Mennyből az angyalt, a villanyt lekapcsoljuk, az ajándékozás előtt. Utána elfújjuk. Persze egy kisgyerek ezt még nem tudja átérezni, lehet, neki jobban tetszene a színes, de én maradnék a fehér égők mellett.
2014. szept. 23. 14:07
 7/9 anonim ***** válasza:

Nekünk csak színes égősorunk van, abból 2féle. (Az egyik hagyományos, a másikat lehet állítgatni, hogy villogjon, világítson, két színt mutasson stb. -Azt utóbbit használjunk)

Hogy milyen fa van, az általában "kedvtől függ" van amikor színes -kék,ezüst,arany,piros-(kedvencem)meg egy két eltérő színű, de van amikor csak arany-piros(2.kedvenc), volt már ezüst-kék is. Szerintem a színes, vagy az arany-piros kombináció hangulatosabb :)

Mi szaloncukrot már régóta nem teszünk a fára.

Szerintem a kisfiadnak mindkettő tetszene, hiszen világítani, csillogni fog... érdekes lesz számára!:)

2014. okt. 11. 11:55
 8/9 anonim ***** válasza:
Nálunk mindig színes :) Az égősor színes és állítható, hogy villogjon, simán világítson, változzanak a színek, illetve zenél is. A díszeket is mindet felhasználjuk, amiket közösen vettünk, és amiket szüleinktől vagy a nagyanyámtól kaptam. Bár ezek egy része már tényleg elég rossz állapotú, el sem tudnám nélkülük képzelni a fát.. Még 4-5 éves koromban csodáltam meg őket először. Azóta abszolút kedvencek :D Szaloncukor is van, többféle íz, így különböző csomagokban vannak. Kérdező, nálunk csillagszóró is szokott fent lenni, lányom imádja :) Karácsonykor lesz 4 éves. ( karácsonyi gyerkőc)
2014. okt. 21. 01:21
 9/9 anonim ***** válasza:

Gyerekkoromban - és anyáméknál máig - színes, tarka-barka, roskadásig díszített fa állt mindig. Több izzósor is volt, egy hagyományos (nagy gyertyás, 16 égős), és egy "százas" mikroizzós, mindkettő színes.

Saját fámat ugyanakkor kevésbé szoktam tarkára díszíteni, piros-fehér-ezüst dominál, de arany díszek is vannak. Izzósorból van egy narancsba hajló LED (ez egyszínű), és egy hagyományos, ami viszont többszínű.

2014. nov. 21. 22:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!