Hogyan tudnám rávenni a szüleimet?
Én már rég nem a szüleimmel élek, de azért leírom.
Édesapámék az átlaghoz képest jól keresnek. De bizonyos dolgok miatt (hitel, két gyerek eltartása, benzin, ÉTEL, stb...) nem tudnak ennél jóval kevesebbet sem kiadni egy laptopra.
Nekem sincs macbookom, nem is lesz soha! Bár én dolgozom a gépemmel elég keményen, napi 16-18 órát. A windows számomra nem megfelelő oprendszer bizonyos okok miatt. Kipróbáltam az egyik Linuxot (mellesleg a Debian Linux az OSX alapja), és bevált. Hozzáteszem, ez egy ingyenes oprendszer, aminek a telepítője elfér egy pendriveon.
Jelenleg egy Samsung notebookot használok (amire eredetileg windows rendszert telepítettek), de párom felvarázsolta rá az OSX egyik verzióját és szuperül megy vele!
Teljesen felesleges egy vagyont kiadni bizonyos dolgokra csak azért, mert tetszik! Inkább fele annyiért vegyél egy bivaly gépet, amire feldobod a számodra legmegfelelőbb oprendszert!
300ezer forintot kiadni nem sok (sajnos), de megszerezni rengeteg! Majd megtanulod, mikor magad kell majd fenntartanod!
"mellesleg a Debian Linux az OSX alapja"
Ezt a hülyeséget mégis honnan szedted???
OSX-et meg aligha tettek fel, legfeljebb valami hacklit, de az egész hozzászólás eléggé kamu szagú.
"csak ne pl. Jövőre kapjam meg "
Pedig arra már igazán nem sokat kell várni.
Jaj jaj lesz még bajod az életben. Attól,hogy apukád (és nem te) sokat keres attól még fizetnie kell neked a kaját, a tetőt a fejed felett, a meleget a feneked alatt, a vízet a mindent,ha mindezt kiszámolod nyílván jóval kevesebb lesz az a pénz,amit apukád megkeres. De még ha zsebből ki is tudja fizetni neked azt a MacBookot akkor se véletlen nem akarják neked megvenni,bár szerintem úgyis azt fogod kapni.
Mindegy.
A kérdésre nem tudok válaszolni,nem hiszem,hogy rátudod már őket venni,de mondom,hogy az ilyen családokat ismerve úgyis megveszik neked :)
11 és 12:
Rendben, akkor kamu. :) Én ettől nem fogok rosszabbul aludni, és a gépem sem változik meg tőle. Ha nektek így kellemesebb, akkor éljetek ezzel a tudattal. További szépet és jót!
# 11
"a Debian Linux az OSX alapja" - ez füstölt...
Viszont OSX-et rá lehet tenni, nem tudom mit veritek itt magatokat. Persze, olyan gépre, amihez vannak kextek stb, meg van támogatva, hasonló a Machez. De egy teljes értékű rendszert össze lehet hozni...
Ja és még annyit, hogy Linux és Unix alkalmazás is futtatható OS X-en, csak kell hozzá némi trükközés, de akit érdekel majd utána jár.
Ennyit a nem Unix és Linux alapokról.
Arról nem is beszélve, hogy aki megkérdőjelezte a Linux és OS X alkalmazás egyszerre való futtatását, az nem hallott még multiboot-ról ?
Na ennyit a hozzáértő válaszokról....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!