Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Elég lesz ez szerintetek 10 főre?

Elég lesz ez szerintetek 10 főre?

Figyelt kérdés
Elég nagy vendégség lesz nálunk szenteste, és mindenki jó evő: 20 kacsacomb, 30 szelet karaj, (kb 15 l húsleves), 10 kg krumpli, plusz a saláták, 3 torta, 2 tálca süti, 2 nagy ponty. Lehet, hogy hülye kérdés, de a férjem családja elképesztő sokat tud enni, és ez az első, hogy nálunk vacsoráznak mindannyian.
2013. dec. 11. 14:13
 1/9 II.Dartheon válasza:

Szerintem elég lesz ez bőven, talán mgé marad is... ha levetítjük 1 főre, az egyenként 2 comb, 3 karaj (ami már elég jó), 151... mi? tányér? :) hűha. .az elég sok.. az fejenként 15,1 leves... de.. ezt hogy érted? :D

1 kg krumpli (úristen!!), 3 torta... süti, ponty...

Nekem csak a karaj elég lenne 3-4 napra, a 10 kb krumpli meg majd 1 hónapig.. :D a többiről nem is beszélve..

szerintem túllőttél a célon kicsit :)

2013. dec. 11. 14:28
 2/9 anonim ***** válasza:
Hát ha annyit esznek 10-en mint a fiaim, akkor a husi jó adag, én a tortát sokallom kicsit. Viszont azt el lehet még egy-két napig nasizni. No meg másnap esetleg nem kell főznöd.
2013. dec. 11. 14:28
 3/9 anonim ***** válasza:
De ennyire sokat??? Ez nagyon durva mennyiség, pláne hogy nem egész nap lesz a vendégség, hanem csak este.
2013. dec. 11. 14:29
 4/9 anonim ***** válasza:

Próbáld meg egy személy étvágyát leírni:

az általad leírt ételekből ennyi jut egy főre:

2 kacsacomb, 3 szelet karaj, 1,5 liter húsleves, 1 kg krumpli + saláta, 3 szelet torta (mondjuk 10 szeletesek a torták), süti, ponty...

Te jó ég, tényleg jó étkűek :-D :-D

2013. dec. 11. 14:30
 5/9 anonim ***** válasza:

Szerintem is sok!

Mondjuk a kacsacombot hagynám ahogy tervezted, de a karajból fejenként csak kettő db-bal számolnék, mondjuk 5-6 kg krumpliból készítenék petrezselymes krumplit, és cca 1,5 kg szárazon számított rizsből készítenék párolt rizst. Ez mint tudjuk, kb. duplájára dagad így kiadósabb és olcsóbban is jössz ki. Másrészt választék is lesz, nemcsak a krumpli-köret.

Viszont a megspórolt 10 szelet karaj árából még 1 db. halat beraknék. A hal, amikor sütöd, elég sok vizet veszít a saját súlyából, és mint ritkaság, meglehet, hogy a szokásosnál is kapósabb lesz!

2013. dec. 11. 14:47
 6/9 A kérdező kommentje:
Bocsi, nem írtam, hogy szeretném, ha másnap nem kéne főznöm,a húsleves az meg azért annyi, mert anyósom nem akar azt főzni, és visz haza, bocsi, tényleg nem írtam le mindent. Egyébként baromi sokat esznek...
2013. dec. 11. 14:49
 7/9 A kérdező kommentje:
a halat csak 4 en szeretjük, és senki nem szereti a rizst :(
2013. dec. 11. 14:50
 8/9 anonim ***** válasza:

Így már érthető, akkor csináld így, és mondhatjuk, hogy: pá-rizs!!!

Biztosan fog maradni, és természetes, ha ennyit ugrálsz, másnap elég lesz a mosogatás és a romok eltakarítása, a helyedben én sem szívesen állnék neki ismét még valami ebédet főzni.

2013. dec. 11. 15:06
 9/9 anonim válasza:
Így már a kiegészítésekkel együtt véve, szerintem okésak az adagok, bár lehet csak 25 szelet karajt vennék és mondjuk csak 2 tortát és a 3. torta helyett lehetne még egy tálca süti, de egyébként nincs baj vele.
2013. dec. 11. 17:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!