Elég lesz ez szerintetek 10 főre?
Szerintem elég lesz ez bőven, talán mgé marad is... ha levetítjük 1 főre, az egyenként 2 comb, 3 karaj (ami már elég jó), 151... mi? tányér? :) hűha. .az elég sok.. az fejenként 15,1 leves... de.. ezt hogy érted? :D
1 kg krumpli (úristen!!), 3 torta... süti, ponty...
Nekem csak a karaj elég lenne 3-4 napra, a 10 kb krumpli meg majd 1 hónapig.. :D a többiről nem is beszélve..
szerintem túllőttél a célon kicsit :)
Próbáld meg egy személy étvágyát leírni:
az általad leírt ételekből ennyi jut egy főre:
2 kacsacomb, 3 szelet karaj, 1,5 liter húsleves, 1 kg krumpli + saláta, 3 szelet torta (mondjuk 10 szeletesek a torták), süti, ponty...
Te jó ég, tényleg jó étkűek :-D :-D
Szerintem is sok!
Mondjuk a kacsacombot hagynám ahogy tervezted, de a karajból fejenként csak kettő db-bal számolnék, mondjuk 5-6 kg krumpliból készítenék petrezselymes krumplit, és cca 1,5 kg szárazon számított rizsből készítenék párolt rizst. Ez mint tudjuk, kb. duplájára dagad így kiadósabb és olcsóbban is jössz ki. Másrészt választék is lesz, nemcsak a krumpli-köret.
Viszont a megspórolt 10 szelet karaj árából még 1 db. halat beraknék. A hal, amikor sütöd, elég sok vizet veszít a saját súlyából, és mint ritkaság, meglehet, hogy a szokásosnál is kapósabb lesz!
Így már érthető, akkor csináld így, és mondhatjuk, hogy: pá-rizs!!!
Biztosan fog maradni, és természetes, ha ennyit ugrálsz, másnap elég lesz a mosogatás és a romok eltakarítása, a helyedben én sem szívesen állnék neki ismét még valami ebédet főzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!