6 hetesen elhalt az egyik ikermagzatom.10 hetesen nézték, hogy a másiknál elég magas a tarkóredő érték (2,7). Volt így másnak is? Lehetséges, hogy az elhalt miatt magas? 1 hét múlva újramérik - akkor lesz 12 hetes. Szétaggódom magam. Tapasztalatok?
Szerintem a másik miatt nem lehet magas...
csináltass még egy kombinált tesztet, megnyugtatás képen, de még 3mm alatt van jó...
drukkolok
Egyrészt elképesztő különbségek vannak UH-on mért méretek között, a gépek minősége és felbontása miatt, másrészt az orvos gyakorlata is meghatározó. Ahogy majd haladsz előre a terhességedben és látod több gépen a picit, magad is megtapasztalod.
Csak a korod miatt nem muszáj az amnio, én 40 felett szültem az elsőt és több orvossal konzultálva nem csináltattuk meg. Az 1% vetélési esély mellett van 0,5% fals pozitív/negatív eredményre esélyed és ha bevérzik a méhfalad, akkor a koraszülésre is. Ez utóbbi decensen nem szokták emlegetni, nálunk van a családban egy kislány, aki 6,5 hónapra született egy ilyen amnio utáni hematóma miatt. Azért lenne érdemes megcsináltatni legalább egy kombinált tesztet, mert ha ott 1:70-es arány jön ki, akkor mindenképpen érdemes amniozni, de ha 1:1000 körül, mint nálunk, akkor nem feltétlenül. Ha Budapest környékén laksz, akkor az Istenhegyin keresd meg Hajdú Krisztinát. Egyrészt egy európai szinten elismert genetikus, másrészt az országban nekik van a legjobb felbontású UH készülékük. A 18. heti UH-on a lányom ujjperceit számolgattuk, olyan éles volt a kép.
Szia!
Nekem egy 16 hónapos egészséges kislányom van. Ikerterhességnek indult, a 8. hétre egyedül maradt, aztán nálam is vastag tarkóredőt mértek, elmentem chorion biopsziára (félelmetesnek hangzik, de 5 perc alatt túl vagy rajta), megnyugtattak, hogy egészséges kislány. Amikor megszületett, eléggé mongolos kinézete volt, erre a gyerekorvos megjegyezte, ha nem lettem volna ch.biopszián, azt mondaná erre a babára, hogy Down-kóros. Teljesen összeomlottam. Hál'istennek mások nem mondtak ekkora hülyeséget, egy hónaposan meg már nem is volt mongolos a külseje sem. Most meg már mindenki dicséri, milyen szép. :-) Most tervezzük a másodikat, tuti megyek ch.biopsziára! :-) Sok sikert!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!