Nincs igazam, ha a szeretet ünnepén legalább az egyik nap a szerelmemmel szeretnék lenni?
Nálunk úgy van szabályozva, hogy akik együtt élnek, azok töltik együtt a szentestét (az esetleges gyerekkel együtt), az elsö ünnepnapon a már külön, kapcsolatban élö "gyerekek" jönnek hozzánk, a második napon meg a párjuk családjánál.
Tehát a szenteste az együtt élö pároké/családoké, az elsö illetve második meg a tágabb családdal töltjük.
Ennyi idösen már eldöntheted, hogy mit akarsz.
Ha a szüleid nem akarják, hogy ott legyen veled nálatok, akkor menjetek vagy az ö szüleihez, vagy valahová ashoa. Arra ugyanis nem lehet a szüleidet kötelezni, hogy azbak szivesen lássák öt, de arra nem kényszeríthetnek téged, hogy ott maradj velük.
Nálunk ilyenből nem volt probléma anno, szívesen látták a páromat nálunk, és az ő szülei is engem.
Nem értem miért gond ez, a szeretet ünnepén.
Mennyire laktok messze? Ha több 100 km, akkor is megoldható szerintem, hogy karácsony másnapján elmenj hozzá. Ne a szüleid döntsenek már helyetted, ha ők nem látják szívesen, kérdezd meg a párod, hogy vagy náluk, vagy máshol együtt lehetnétek e?
Fura a szüleid reakciója, hogy így különválasztják a rokonságot és a barátnőt. Pedig ha komoly a dolog, akkor előbb utóbb ő is a rokonság része lesz.
Szerintem igazad van, én ennyi idősen mentem az akkori barátomékhoz karácsonykor, és fordítva is így volt.
Én azért nem nyugodnék bele ennyire, beszéld meg anyukádékkal, hogy neked a barátnőd legalább olyan fontos, ha nem fontosabb, mint a rokonok, akik jönnek.
Szerintem legyél határozottabb. Mondd meg nekik, hogy nagyon szeretnéd elhívni, és úgy is lesz. Legfeljebb találj ki valamit, pl. segítetek/segítesz főzni. :)
Anyukád gyenge pontjára hass, pl. nagyon finom szokott lenni a töltött káposzta vagy amit szokott készíteni ünnepekkor, kicsit dicsérd stb...., hogy meglágyuljon a szíve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!