Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Nincs igazam, ha a szeretet...

Nincs igazam, ha a szeretet ünnepén legalább az egyik nap a szerelmemmel szeretnék lenni?

Figyelt kérdés
A barátnőmmel ez lesz az első karácsonyunk és én legalább az egyik napot szeretném vele tölteni.De messze lakunk egymástól és a szüleim azt mondták, hogy ne karácsonykor találkozzunk,mert akkor a rokonokkal vagyunk, hanem előtte köszöntsük fel egymást 22-én vagy 23-án. De nekem ez olyan furcsa, ha szeretek valakit, akkor a szeretet ünnepén szeretnék vele is lenne. Egyébként se vagyunk már gyerekek, 21 évesek vagyunk mindketten. Szerintetek nincs igazam? Ti mit tennétek a helyemben?
2013. dec. 8. 18:53
 1/8 anonim ***** válasza:

Nálunk úgy van szabályozva, hogy akik együtt élnek, azok töltik együtt a szentestét (az esetleges gyerekkel együtt), az elsö ünnepnapon a már külön, kapcsolatban élö "gyerekek" jönnek hozzánk, a második napon meg a párjuk családjánál.

Tehát a szenteste az együtt élö pároké/családoké, az elsö illetve második meg a tágabb családdal töltjük.

2013. dec. 8. 19:16
 2/8 anonim válasza:
Én meghívnám az egyik napon, amikor neki is jó.
2013. dec. 8. 22:36
 3/8 A kérdező kommentje:
De pont ezaz, hogy a szüleim azt mondták, hogy ne hívjam karácsonyra meg hozzánk, mert, hogy akkor a rokonokkal vagyunk.
2013. dec. 8. 22:49
 4/8 anonim ***** válasza:

Ennyi idösen már eldöntheted, hogy mit akarsz.

Ha a szüleid nem akarják, hogy ott legyen veled nálatok, akkor menjetek vagy az ö szüleihez, vagy valahová ashoa. Arra ugyanis nem lehet a szüleidet kötelezni, hogy azbak szivesen lássák öt, de arra nem kényszeríthetnek téged, hogy ott maradj velük.

2013. dec. 9. 08:13
 5/8 anonim válasza:

Nálunk ilyenből nem volt probléma anno, szívesen látták a páromat nálunk, és az ő szülei is engem.

Nem értem miért gond ez, a szeretet ünnepén.

Mennyire laktok messze? Ha több 100 km, akkor is megoldható szerintem, hogy karácsony másnapján elmenj hozzá. Ne a szüleid döntsenek már helyetted, ha ők nem látják szívesen, kérdezd meg a párod, hogy vagy náluk, vagy máshol együtt lehetnétek e?

2013. dec. 9. 08:39
 6/8 anonim ***** válasza:

Fura a szüleid reakciója, hogy így különválasztják a rokonságot és a barátnőt. Pedig ha komoly a dolog, akkor előbb utóbb ő is a rokonság része lesz.

Szerintem igazad van, én ennyi idősen mentem az akkori barátomékhoz karácsonykor, és fordítva is így volt.

Én azért nem nyugodnék bele ennyire, beszéld meg anyukádékkal, hogy neked a barátnőd legalább olyan fontos, ha nem fontosabb, mint a rokonok, akik jönnek.

2013. dec. 9. 12:17
 7/8 A kérdező kommentje:
A szüleim nem veszik komolyan ezt a kapcsolatot, pedig már lassan egy éve együtt vagyunk. Azt mondták, hogy nekünk is jobb, ha külön vagyunk és nem velük, ez mondjuk igaz, de szerintem csak maguk miatt mondták, hogy nekik hogy a jó. De milyen már az, hogy karácsonykor nem lehetek a barátnőmmel? Azt mondták erre, hogy nem kell ehhez karácsony, előtte is együtt lehetünk és felköszönthetjük egymást. Sajnos messze lakunk egymástól, nekem tanulnom kell nagyon, az lett volna jó, ha karácsony első vagy második napján eljön hozzánk. Szerintem ez a normális, nem? Nem tudom, hogy mit csináljak...Mi lesz, ha a barátnőm megharagszik ram, hogy nem kacsonyozunk együtt??? Pedig én nagyon is szeretnék, de azt se akarom neki elmondani, amit a szüleim mondtak, annyira égő lenne......:(
2013. dec. 9. 12:59
 8/8 anonim válasza:

Szerintem legyél határozottabb. Mondd meg nekik, hogy nagyon szeretnéd elhívni, és úgy is lesz. Legfeljebb találj ki valamit, pl. segítetek/segítesz főzni. :)

Anyukád gyenge pontjára hass, pl. nagyon finom szokott lenni a töltött káposzta vagy amit szokott készíteni ünnepekkor, kicsit dicsérd stb...., hogy meglágyuljon a szíve.

2013. dec. 9. 16:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!